«Aπό άλλον πλανήτη ο Mαξ Φερστάπεν», λέει ο Τζένσον Μπάτον

Gazzetta team
«Aπό άλλον πλανήτη ο Mαξ Φερστάπεν», λέει ο Τζένσον Μπάτον
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 2009, Τζένσον Μπάτον, αξιολογεί οδηγικά τον Μαξ Φερστάπεν στα ίδια επίπεδα με τους Μίκαελ Σουμάχερ, Φερνάντο Αλόνσο, Μίκα Χάκινεν, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον!

Μέγας θαυμαστής του Μαξ Φερστάπεν αποδείχθηκε ο Τζένσον Μπάτον. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 2009 ερωτήθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι ‘’Sky Sports’’ ποιοι είναι οι έξι καλύτεροι οδηγοί που αντιμετώπισε στην καριέρα του από την παρθενική του χρονιά το 2000 έως το τελευταίο του Γκραν Πρι στο Μονακό το 2017. Ο Βρετανός κατονόμασε αρχικά την τετράδα των Μίκαελ Σουμάχερ, Λιούις Χάμιλτον, Φερνάντο Αλόνσο και Μίκα Χάκινεν.

Επικός Φερστάπεν το 2016 στη Βραζιλία

Δίπλα σε αυτούς τους παγκόσμιους πρωταθλητές της Formula 1 πρόσθεσε ο Μπάτον και τον Μαξ Φερστάπεν κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην επική εμφάνιση του Ολλανδού το 2016 στο Γκραν Πρι Βραζιλίας. Τότε είχε ξεκινήσει ο Ολλανδός από την 14η θέση για να τερματίσει τρίτος με το μονοθέσιο της Red Bull και μετά από μία σειρά απίστευτων προσπεράσεων σε βροχή.

O Mαξ Φερστάπεν στο Γκραν Πρι Βραζιλίας το 2016.

«Πρέπει να αναφέρω τον Μαξ Φερστάπεν» είπε ο Μπάτον, που πρόλαβε να τρέξει στην αρχή της καριέρας του και εναντίον του πατρός Φερστάπεν. Όπως διευκρίνισε ο πρώην οδηγός της Formula 1, «δεν έτρεξα εναντίον του για πολλά χρόνια, βλέποντας όμως την απόδοσή του σε πολύ δύσκολες συνθήκες όπως το 2016 στη Βραζιλία, θεωρώ ότι είναι από άλλον πλανήτη και συγκλονιστικό το τι μπορεί να κάνει με το αυτοκίνητο. Φτάνει πάντα στην πρώτη στροφή και φαίνεται σαν να βρίσκεται εντελώς εκτός ελέγχου με το αυτοκίνητο και κάθε άλλος οδηγός θα είχε τρακάρει πέντε φορές μέχρι να πάρει τη Στροφή 1. Όμως αυτός κρατά το αυτοκίνητό του μακριά από τα άλλα και καταφέρνει και το σώζει», εξήγησε ο Τζένσον Μπάτον.

Τεράστιο ταλέντο ο Φέτελ

O Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο έκτος οδηγός στη λίστα του Βρετανού ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τον οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο ταλέντο» και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βρει το 2020 τη φόρμα του μετά από «ένα σκληρό έτος με τον ανταγωνιστικό Σαρλ Λεκλέρ». Ο Μπάτον ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πραγματικά, ότι είναι μεγάλη υπόθεση η κατάκτηση τεσσάρων τίτλων στη σειρά από τον Φέτελ. Θα έλεγα ότι παλεύει λίγο περισσότερο τώρα καθώς περνά δύσκολους καιρούς με έναν ανταγωνιστικό teammate, όμως νομίζω ότι αυτό θα τον κάνει καλύτερο οδηγό. Πιστεύω ότι έκανε μερικά χαζά λάθη, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα τα χαρακτήριζε και ο ίδιος χαζά. Θεωρώ όμως επίσης, ότι θα τα ξεπεράσει και ότι θα βγει από αυτά ως καλύτερος οδηγός, όντως το πιστεύω. Είχε τον Λεκλέρ που τον πίεζε πραγματικά και τον νίκησε στη διάρκεια της σεζόν, οπότε πιστεύω ότι θα επιστρέψει δυνατότερος. Εχει τεράστιο ταλέντο και αυτό θα το διαπιστώσουμε, μόλις ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες αυτή τη χρονιά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!