Aλόνσο: «Γνωρίζω τα αδύνατα σημεία του Χάμιλτον»

Gazzetta team
Aλόνσο: «Γνωρίζω τα αδύνατα σημεία του Χάμιλτον»
Ο Ισπανός εξέφρασε με σπόντες και πάλι την επιθυμία του να επιστρέψει στη Formula 1 και υποστήριξε, ότι γνωρίζει τον τρόπο, που θα μπορούσε να ηττηθεί ο Λιούις Χάμιλτον.

Τη σεζόν 2007 ήταν ο Αλόνσο και ο Χάμιλτον οδηγοί στην ίδια ομάδα, αλλά και σκληροί αντίπαλοι. Σήμερα περιορίζεται ο Ισπανός στον ρόλο του παρατηρητή της Formula 1, ενώ ο Βρετανός πηγαίνει από νίκη σε νίκη και από τίτλο σε τίτλο. Ωστόσο ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 έχει εντοπίσει άγνωστες αδυναμίες στον Χάμιλτον και ισχυρίζεται, ότι δεν τις έχουν αξιοποιήσει οι άλλοι οδηγοί προς όφελός τους. Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο περιοδικό ‘’F1 Racing’’ μίλησε ο Αλόνσο ανοιχτά για τον πρώην αντίπαλό του και υποστήριξε, ότι ανακάλυψε στον οδηγό της Mercedes «αδύνατα σημεία» τα οποία δεν έχει εκμεταλλευθεί μέχρι σήμερα κανένας οδηγός. Ταυτόχρονα παραδέχθηκε, ότι ο Χάμιλτον ανέβασε την απόδοσή του τα τελευταία χρόνια και «ειδικότερα το 2019, όταν δεν ήταν το αυτοκίνητό του τόσο κυρίαρχο όπως στις προηγούμενες σεζόν».

«Αν δεν μπορεί να νικήσει, τότε έρχεται δεύτερος με μικρή διαφορά και όχι 20 δευτερόλεπτα πίσω. Αυτό συμβαίνει κυρίως στον Βάλτερι», ανέφερε ο Αλόνσο. Ο Ισπανός συμπλήρωσε, ότι τα Σαββατοκύριακα που έχει προβλήματα ο Μπότας τερματίζει μόνον πέμπτος ή έκτος «ή βρίσκεται ένα λεπτό πίσω από τον νικητή».

Ο Χάμιλτον ξεκινά μέτρια τη σεζόν

Με τον Χάμιλτον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο εξηγεί ο Αλόνσο και επισημαίνει, ότι ο 35χρονος Βρετανός «έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, είναι ανταγωνιστικότερος και καλύτερα προετοιμασμένος. Ωστόσο έχει και αδυναμίες, που δεν τις έχει εκμεταλλευθεί ακόμη κανένας».

Στο ερώτημα ποιες είναι αυτές, απάντησε ο Ισπανός ως εξής: «Αν δει κάποιος την πορεία του Λιούις κατά τη διάρκεια μίας σεζόν, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει πάντα μία συγκεκριμένη τάση. Ξεκινάει τη χρονιά σχετικά αργός και κανένας δεν το αξιοποιεί αυτό για δικό του όφελος. Είμαστε όλοι σε έξαψη, επειδή θα μπορούσε να εξελιχθεί η συγκεκριμένη σεζόν σε χρονιά του Μπότας, όμως δεν γίνεται αυτό».

O Mπότας πανηγυρίζει τη νίκη του στην Αυστραλία το 2019.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει ο Φερνάντο Αλόνσο την αρχή της σεζόν 2019, όταν είχε νικήσει με άνεση στη Μελβούρνη ο Βάλτερι Μπότας. Μάλιστα ο Φιλανδός είχε δηλώσει τότε, ότι επρόκειτο για τον καλύτερο αγώνα που είχε κάνει μέχρι τότε στην καριέρα του στη Formula 1. Ωστόσο ο Χάμιλτον επανήλθε γρήγορα στις νίκες και αύξησε σε απαγορευτικό βαθμό για τους αντιπάλους του τη διαφορά του από αυτούς.

«Ωραίο, να έτρεχα εναντίον του Λιούις»

Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία δείχνει, ότι ο Χάμιλτον νίκησε για τελευταία φορά το 2015 στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχε τερματίσει δεύτερος. Το 2018 και το 2016 χρειάστηκε να περιμένει ο Βρετανός μέχρι τον τέταρτο και τον πέμπτο αγώνα της σεζόν, ώσπου να νιώσει τη χαρά της νίκης.

Θα αναβιώσει η αντιπαλότητα μεταξύ Χάμιλτον και Αλόνσο;

Ο Αλόνσο δεν κρύβει πάντως την επιθυμία του να επιστρέψει στη Formula 1, την οποία εκφράζει έμμεσα λέγοντας ότι «θα ήταν ωραίο, να αντιμετώπιζα σε μία δυνατή μονομαχία τον Λιούις. Ίσως να μην πρόκειται καν για αδυναμίες του και να είναι όλα μελετημένα, ωστόσο θα ήταν ωραίο, να το ανακαλύπταμε αυτό». Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όμως μόνον αν βρεθεί ο Χάμιλτον υπό πίεση, επισημαίνει ο Ισπανός. Αν έχει ο Χάμιλτον όμως ένα καλό «πακέτο», κάνει λάθη ο αντίπαλός του και καταφέρνει και αυξάνει ο Βρετανός τη διαφορά του από τους υπόλοιπους οδηγούς, τότε δεν νιώθει καμία πίεση πάνω του.

Θέλει να επιστρέψει ο Φερνάντο

«Είναι ένα εντελώς διαφορετικό στρες, αν είσαι έναν βαθμό μπροστά ή βρίσκεσαι δέκα πόντους πίσω», ανέφερε ο Αλόνσο και συμπλήρωσε ότι τότε φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο ενός οδηγού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα λάθη είναι διαφορετικά και το ίδιο και η επικοινωνία στον ασύρματο. Πρέπει να δούμε έναν Χάμιλτον, όταν βρίσκεται κάτω από πίεση».

Πάντως δεν είναι βέβαιο ότι μία επιστροφή του Αλόνσο στη Formula 1 θα συνιστούσε οπωσδήποτε και πίεση πάνω στον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι έχει στο μυαλό του ένα Comeback για το 2021, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πού θα μπορούσε να ξεκινήσει πάλι ο πρώην οδηγός της Renault, της McLaren και της Ferrari. Σε κάθε περίπτωση θα επανέλθει μόνον αν έχει στη διάθεσή του ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο.

Aμφίβολη η επιστροφή του Αλόνσο στη Formula 1.

Οι προοπτικές για κάτι τέτοιο δεν είναι ευοίωνες, καθώς οι Mercedes, Ferrari και Red Bull δεν φαίνονται να ενδιαφέρονται για τον Ισπανό. Στη Mercedes είναι τα πράγματα για το 2021 ακόμη ρευστά, όμως στη Scuderia έχει υπογράψει ο Λεκλέρ έως το 2024 και στη Red Bull ο Φερστάπεν έως το 2023. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο, ότι ο Μονεγάσκος και ο Ολλανδός θα είναι τα πρώτα βιολιά στις ομάδες τους. Επίσης να σημειώσουμε, ότι το συμβόλαιο του Αλόνσο με τη McLaren έληξε στα τέλη του 2019 και δεν ανανεώθηκε από τη βρετανική ομάδα.

Ωστόσο ο Φερνάντο παραμένει αισιόδοξος, όπως φαίνεται και από τη δήλωσή του ότι «δεν έχω τελειώσει ακόμη με τη Formula 1. Το 2021 αποτελεί μία καλή ευκαιρία εξαιτίας των νέων κανονισμών. Νιώθω φρέσκος και έτοιμος. Η Formula 1 είναι κάτι, που πρόκειται να εξετάσω».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!