ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Eντι Iρβάιν: «Δεν αξίζει ο Φέτελ τους τέσσερις τίτλους του»

Eντι Iρβάιν: «Δεν αξίζει ο Φέτελ τους τέσσερις τίτλους του»

Eντι Iρβάιν: «Δεν αξίζει ο Φέτελ τους τέσσερις τίτλους του»

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον Ιρλανδό, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Φέτελ υπερτιμημένο και επιρρεπή στα λάθη, όταν πιέζεται ή μονομαχεί με κάποιον δυνατό αντίπαλο.

Ο Εντι Ιρβάιν αναφέρθηκε με αιχμηρά σχόλια στις ικανότητες του Σεμπάστιαν Φέτελ και έχρισε τον teammate του Σαρλ Λεκλέρ ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Ferrari. Ο πρώην οδηγός της Formula 1 δήλωσε ότι δεν αποτελεί γι αυτόν κάτι νέο η ήττα του Φέτελ από έναν νέο teammate του λέγοντας ότι «το βλέπουμε αυτόν τον χρόνο με τον Λεκλέρ και το είχαμε δει ήδη προηγουμένως με τον Ρικιάρντο.» Για τον Ιρβάιν είναι ξεκάθαρο ότι ο Γερμανός αποτελεί έναν υπερτιμημένο οδηγό και υποστηρίζει τα εξής: «Δεν τον έβρισκα ποτέ εξαιρετικά γρήγορο. Δεν πιστεύω, ότι ο Φέτελ είναι ένας αντάξιος τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός οδηγός, όμως κάνει πολλά λάθη».

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό οι αδυναμίες του Φέτελ γίνονται ιδιαίτερα εμφανείς στις μονομαχίες, μάλιστα παραπέμπει σε ανάλογες περυσινές περιπτώσεις στη Μόντσα και στη Σουζούκα και υπογραμμίζει ότι «ο Φέτελ είναι κάθε φορά δεύτερος νικητής, όταν μάχεται τροχό με τροχό εναντίον του Χάμιλτον. Σε μονομαχία ένας εναντίον ενός τον διαλύει κάθε φορά ο Χάμιλτον.»

Σε άλλο επίπεδο βρίσκεται κατά τον Ιρβάιν ο Λεκλέρ. Όπως τονίζει ο πρώην teammate του Μίκαελ Σουμάχερ για τον Μονεγάσκο, «είναι ο μόνος οδηγός που μπορεί να προκαλέσει σε μονομαχία τον Χάμιλτον. Στη Ferrari πρέπει να επικεντρωθούν στον Λεκλέρ, επειδή ο Φέτελ μπορεί να κάνει ζημιά στις βλέψεις του Λεκλέρ για τον τίτλο. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Μπότας εναντίον του Χάμιλτον. Ο Φέτελ ήταν στην αρχή της σεζόν ένας εύκολος στόχος. Πίστευα από την αρχή, ότι ο Λεκλέρ έχει καλές πιθανότητες να τον νικήσει.»

Ο Ιρβάιν αναρωτήθηκε επίσης, πώς κατάφερε και πήρε ο Φέτελ το 2015 μεταγραφή στη Ferrari λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό έγινε σε μία περίοδο, όπου μόλις τον είχε διαλύσει ο Ρικιάρντο. Αιφνιδιάστηκα, όταν τον πήραν. Υπέγραψε ένα απίστευτο συμβόλαιο με τη Ferrari.»

Ένα συμβόλαιο που εξασφαλίζει μέχρι τα τέλη του 2020 πολύ υψηλές αποδοχές στον Φέτελ, αν και από το 2015 έως το 2018 ολοκλήρωσε τις συγκεκριμένες σεζόν τρίτος, τέταρτος και δύο φορές δεύτερος. Αυτό θα συνεχιστεί και εφέτος όπου παίζει επίσης μεταξύ της τρίτης και της πέμπτης θέσης. Γι αυτό συμβουλεύει ο Ιρβάιν τον Ματία Μπινότο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στη Scuderia και να αναθέσει στον Γερμανό τη θέση του Νούμερο 2 οδηγού της ομάδας. «Γνωρίζω τον Μπινότο πολύ καλά. Ήταν παλαιότερα ο δικός μου μηχανικός. Ενας πανέξυπνος άνδρας, πολύ ήρεμος. Όμως αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, που καλείται να αντιμετωπίσει με επιτυχία», δήλωσε ο Ιρβάιν στο τέλος της συνέντευξης.