Κίμι: «Δεν είναι θέμα τύχης το ατύχημα στα πιτς»!

Gazzetta team
Κίμι: «Δεν είναι θέμα τύχης το ατύχημα στα πιτς»!
Με το γνωστό παγερό ύφος του ο Κίμι Ράικονεν αρνήθηκε να κατηγορήσει την κακή τύχη της Ferrari γι το περιστατικό που κόστισε τον τραυματισμό του μηχανικού.

Στην Ferrari είναι όλοι ικανοποιημένοι με το εξαιρετικό ξεκίνημα του Σεμπάστιαν Φέτελ στη φετινή χρονιά, ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα, από τη στιγμή που μέλος της ομάδας είναι και ο Κίμι Ράικονεν που κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία. Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής αρκέστηκε την τρίτη θέση της Μελβούρνης, αλλά το κυριότερο μελανό σημείο αυτής της κατάστασης ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η καταστροφή στον αγώνα του Μπαχρείν.

Ο Ράικονεν μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο των δηλώσεων της Πέμπτης, πριν τον αγώνα, δεν απέφυγε να αναφερθεί στο περιστατικό που έστειλε τον Φραντσέσκο Σιγκαρίνι στο νοσοκομείο και ήταν καυστικός και με το γνωστό ύφος του Iceman. «Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα προς εξέταση. Προσπαθούμε πάντα να βγάζουμε περισσότερα χρήματα αλλά όσα συνέβησαν κάθε άλλο παρά ιδανικά ήταν», τόνισε ο Φινλανδός και συμπλήρωσε, «Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του μηχανικού. Εγώ, το μόνο που έχω να κάνω είναι να παρακολουθώ το φανάρι και να ξεκινήσω όταν γίνει πράσινο. Όταν ανάψει πράσινο σε ένα δευτερόλεπτο έχω φύγει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά. Δεν έγιναν και πληρώσαμε το τίμημα. Δεν ξέρω αν είναι κακή τύχη. Για την ακρίβεια δεν πιστεύω πως έχει να κάνει σε κανένα σημείο με την τύχη, για να είμαι ειλικρινής. Ίσως μια κατάσταση με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να είναι θέμα τύχης, αυτό όμως όχι. Αυτοί είναι κάποιοι μηχανισμοί που επιδέχονται βελτιώσεων και είναι απογοητευτικό που έχουμε ένα τόσο άσχημο περιστατικό στο ξεκίνημα της χρονιάς».

Ο Ράικονεν έχει καταφέρει να πάρει μια νίκη σε Γκραν Πρι της Κίνας, στην πίστα της Σανγκάης και να ανέβει άλλες τέσσερις φορές στο βάθρο. Όλα αυτά όμως μέχρι το 2013 γιατί από τότε τα αποτελέσματα του δεν είναι καλά. Για φέτος ο ίδιος ο Κίμι Ράικονεν δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. «Η Σανγκάη δεν είναι μια από τις πιο συνηθισμένες πίστες. Οι δύο πρώτοι αγώνες επίσης δεν είχαν πολλές ομοιότητες, έτσι είναι πολύ δύσκολο να πούμε που βρισκόμαστε και να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!