BMW iX3: Καινοτομία που απολαμβάνεις

Γιώργος Βαρίνος
BMW iX3: Καινοτομία που απολαμβάνεις
Αντίθετα με την πρώτη ηλεκτρική BMW, την i3, στην πρώτη ηλεκτρική SΑV BMW η τεχνολογική καινοτομία δεν αποτυπώνεται στην αισθητική πρωτοτυπία αλλά στην οδήγηση.

Γνωρίζοντας όλα τα χαρακτηριστικά της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX3 μας ξένισε το γεγονός ότι στην πρώτη οδηγική επαφή μας επί ελληνικού εδάφους, ελάχιστοι ήταν αυτοί που έστρεφαν το βλέμμα να διερευνήσουν το νεότατο και σπάνιο αυτό τετράτροχο.
Ο λόγος προφανής: Η οπτική ομοιότητα με όλα τα συμβατικά μοντέλα της τρίτης γενιάς των X3 δεν δημιουργεί τις προσήκουσες εντυπώσεις. Εξαιρουμένων φυσικά των σε μπλε απόχρωση διακριτικών επισήμανσης της οικολογικής φύσης του μοντέλου.
Η αντίστιξη από την αδιαφορία του εξωτερικού περιβάλλοντος με την ενθουσιώδη αποδοχή του ψηφιακού εσωτερικού εκ μέρους του οδηγού, είναι έντονη. Εδώ, δηλαδή στην θέση οδήγησης, έχεις όλα τα οπτικά και απτικά ερεθίσματα για να νοιώσεις ότι αυτή η νέα X3 δεν είναι απλώς μια ακόμα έκδοση στη γκάμα του μοντέλου, αλλά ένας πιονιέρος της ηλεκτροκίνησης.
Όντως, η iX3 λανσάρει την πέμπτη γενιά του συστήματος eDrive της BMW, με σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες σε επίπεδο μπαταρίας, συστημάτων ελέγχου, φόρτισης και μετάδοσης.
Η βελτιωμένη ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών, που σημαίνει μειωμένο όγκο και βάρος για ίδιο αποτέλεσμα αποθήκευσης και παροχής ενέργειας, το κοινό γκρουπ κινητήρα-μετάδοσης στο πίσω μέρος, που σημαίνει μειωμένο όγκο και βάρος, καθώς και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συνθέτουν ένα σύνολο στην αιχμή της προσφερόμενης σήμερα τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης.
Καθώς όμως όλα τα παραπάνω μας ενδιαφέρουν ως πρακτικό αποτέλεσμα, ας δούμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!