Οικογενειακών προδιαγραφών το Nissan X-Trail

Γιώργος Βαρίνος
Οικογενειακών προδιαγραφών το Nissan X-Trail
Το νέο Nissan X-Trail με τον 1.300άρη κινητήρα των 160 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ανταποκρίνεται πλήρως σε όλα όσα μπορεί να ζητήσει ένας παραδοσιακός οικογενειάρχης.

Τα τελευταία χρόνια το Nissan X-Trail έχει μείνει στη σκιά του μικρότερου αδερφού, του Qashqai, σε ο,τι αφορά τις πωλήσεις. Τα δύο SUV της ιαπωνικής φίρμας μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, στα μεγάλα ατού του X-Trail όμως παραμένουν οι μεγάλοι χώροι και οι επταθέσεις εκδόσεις. Εμείς είχαμε στη διάθεσή μας ένα πενταθέσιο X-Trail στην έκδοση με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.3 λίτρων και των 160 ίππων, αλλά και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT των επτά σχέσεων.

Σαν στο... σπίτι σας!

Αρχίζοντας από μέσα, επιβεβαιώνεται απόλυτα ο τίτλος της δοκιμής μας. Ακόμη και πέντε ενήλικες θα κάτσουν άνετα, με τους πίσω να έχουν στη διάθεσή τους μεγάλα περιθώρια για τα γόνατά τους αλλά και τα κεφάλια τους. Ο χώρος αποσκευών με τη χωρητικότητα των 565 λίτρων δεν αγγίζει την κορυφή της κατηγορίας αλλά πραγματικά, μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι η μέτρηση αφορά μέχρι και την εταζέρα. Από εκεί και πάνω υπάρχει επιπλέον χώρος, χάρη στο μεγάλο ύψος της καμπίνας, που σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!