Suzuki Swift 1.2 Dualjet Hybrid: Ακόμα πιο οικονομικό

Γιώργος Βαρίνος
Suzuki Swift 1.2 Dualjet Hybrid: Ακόμα πιο οικονομικό
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Suzuki Swift ήταν ανέκαθεν η οικονομική λειτουργία. Αυτή ενισχύεται πλέον, με παράλληλη όμως μείωση στην ισχύ του κινητήρα.

Η τρίτη γενιά του ευρωπαϊκού Swift, που παρουσιάστηκε το 2017, συνεχίζει πάνω στο πολύ πετυχημένο σχεδιαστικό μοτίβο του προγόνου της, που είδαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2005.
Η σημερινή γενιά του Swift είχε ήδη υιοθετήσει την ήπια υβριδική τεχνολογία. Ωστόσο μια μικρή αισθητική παρέμβαση που ήταν απαραίτητη στο μέσον του κύκλου ζωής της, έφερε και νέα μηχανολογικά δεδομένα με προφανή στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.
Το αμάξωμα του μοντέλου είναι ένα από τα πλέον συμπαγή και χαρακτηριστικά -από αισθητική άποψη- στην κατηγορία B. Πιο συγκεκριμένα, με μήκος 3,845 μέτρα, είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά μικρότερο από τους περισσότερους ανταγωνιστές του. Από την άλλη πλευρά, ο περιορισμός των διαστάσεων αλλά και το νέο πλαίσιο με την ονομασία Hearthect, έχουν κρατήσει το βάρος του Swift πέριξ των 900 κιλών, δηλαδή τουλάχιστον 100 κιλά λιγότερο των περισσότερων μοντέλων της κατηγορίας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!