VW T-Roc 1.5 TSi: Η ολοκληρωμένη εκδοχή

Γιώργος Βαρίνος
VW T-Roc 1.5 TSi: Η ολοκληρωμένη εκδοχή
Ως νεανικό, με σπορ καταβολές και οικογενειακές «προδιαγραφές» SUV μας συστήνεται το δημοφιλές T-Roc της Volkswagen, στην έκδοση με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 150 ίππων και το επτάρι αυτόματο κιβώτιο DSG.

Η Volkswagen ανέκαθεν ήταν μια εταιρεία που όριζε τις τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Με τα SUV όμως, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Τουλάχιστον στην αρχή. Όταν παρουσιάστηκε το πρώτο Tiguan, πάνω από δέκα χρόνια πριν, η γερμανική φίρμα άρχισε να παίρνει μια ισχυρή θέση στην κατηγορία των υπερυψωμένων αυτοκινήτων που άρχισαν να γίνονται μόδα, ενώ μερικά χρόνια μετά, βρίσκεται σε ένα σημείο που έχει μια πλήρη γκάμα για όποιον θέλει να επιλέξει ένα SUV με τα σήματα της Volkswagen. To T-Roc βρίσκεται κάπου στη μέση των προτάσεων. Μεγαλύτερο από το T-Cross, μικρότερο από το (δεύτερης γενιάς πλέον) Tiguan, αλλά και με πιο νεανικό χαρακτήρα, αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Volkswagen στη χώρα μας.

Κόμπακτ έξω, μεγάλο μέσα
Στο εμφανισιακό κομμάτι γίνεται αμέσως σαφές ότι σε αυτό τους το μοντέλο, οι σχεδιαστές είχαν το «ελεύθερο» να παίξουν λίγο περισσότερο με τα σχήματα. Η γενικότερη σιλουέτα του T-Roc χαρακτηρίζεται από μια ελαφριά κλίση της οροφής, δίνοντας μια κουπέ υπογραφή στο πίσω μέρος, ενώ μπροστά, η μάσκα εκτείνεται ενδιάμεσα στα φωτιστικά σώματα και φιλοξενεί στο κέντρο της το σήμα της φίρμας. Στις εκδόσεις με τους προβολείς LED, μεγάλο ενδιαφέρον έχουμε και στα φώτα ημέρας, τα οποία βρίσκονται χαμηλά στις άκρες του προφυλακτήρα και έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα. Μετά από μια προσεκτική ματιά στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, καταλαβαίνεις ότι ένα βασικό target group του είναι οι νέες οικογένειες. Συνεπώς στο εσωτερικό θα πρέπει να βρούμε μεγάλους χώρους και πρακτικές λύσεις.
Ανοίγοντας λοιπόν την πόρτα και μπαίνοντας μέσα, βλέπεις ότι τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι. Τέσσερις ενήλικες εύκολα βολεύονται στην καμπίνα και τα 445 λίτρα του χώρου αποσκευών φτάνουν και με το παραπάνω για τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας. Τα SUV διακρίνονται για την αίσθηση ευρυχωρίας που παρέχει η ψηλή τους καμπίνα και το T-Roc δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού ακόμη και ψηλοί επιβάτες βολεύονται άνετα στο πίσω μέρος χωρίς να υπάρχει...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!