BMW 218i Gran Coupe: Κίνηση προς τα εμπρός

Γιώργος Βαρίνος
BMW 218i Gran Coupe: Κίνηση προς τα εμπρός
Η πρώτη προσπάθεια της BMW στην κατηγορία των συμπαγών τετράθυρων μοντέλων έχει, χάρη στην αρχιτεκτονική κινητήρας και κίνηση εμπρός, τόσο τη χάρη όσο και την ουσία για να ανταγωνιστεί τους κατά βάση ομοεθνείς αντιπάλους της.

Η νομοτελειακή κάμψη του ενδιαφέροντος του αγοραστικού κοινού για τα τετράθυρα αμαξώματα, εδώ και πολλά χρόνια, έφερε πονοκέφαλο στους premium κατασκευαστές οι οποίοι – πριν την έκρηξη της ζήτησης των SUV- βασίζονταν σε αυτά για το σύνολο σχεδόν των πωλήσεών τους.
Το συνεχές στύψιμο των εγκεφαλικών κυττάρων σχεδιαστών και υπευθύνων του marketing είχε ομολογουμένως πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα σε επίπεδο αισθητικής και μια νέα κατηγορία αμαξωμάτων, αυτή των τετράθυρων coupe.
Στην τελευταία αυτή κατηγορία ανήκει και η 218i Gran Coupe της BMW, όντας ταυτόχρονα και η πρώτη της απόπειρα στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων τετράθυρων μοντέλων. Απέναντί της βρίσκει την ήδη γνωστή και καθιερωμένη Mercedes CLA, αλλά και το Audi A3 sedan, το οποίο στη διαδρομή της εναλλαγής των γενεών του γίνεται ολοένα και πιο σπορτίφ.
Με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω, που χαρακτήριζε μέχρι σήμερα όλες τις BMW, η 218i Gran Coupe θα μπορούσε να αντιπαραθέσει πολύ ενδιαφέροντα οδικά χαρακτηριστικά στο σκληρό ανταγωνισμό της, ωστόσο θα είχε μερικά γκολ από τα αποδυτήρια στο ενεργητικό της, στους τομείς των χώρων και της πρακτικότητας.
Πολύ σωστά λοιπόν η BMW επέλεξε, για την τετράθυρη πρότασή της στη συμπαγή κατηγορία αυτοκινήτων, να δανειστεί όλο το μηχανολογικό layout της νέας σειρά 1 και να πασπαλίσει με αισθητικό δυναμισμό σειράς 4.
Το αποτέλεσμα στην πράξη είναι εντυπωσιακό, όπως κατέδειξαν οι αντιδράσεις των τυχαία ή επί τούτου παρεπιδημούντων πέριξ της Gran Coupe. Βλέπετε ήταν πολλά τα θετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια για την αγορά ενός τόσο όμορφου αυτοκινήτου που δεχτήκαμε. Τόσα που, αν εξηγούσαμε σε κάθε έναν την πραγματική μας σχέση με το...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!