O Ιαννόνε κυρίαρχος στην Αυστρία

Γιώργος Βαρίνος
O Ιαννόνε κυρίαρχος στην Αυστρία
Σε μια διαδικασία γκραν γκινιόλ που η πρώτη θέση άλλαξε πολλά χέρια, ο Αντρέα Ιαννόνε ήταν ο τελικός νικητής και κατέκτησε την πρώτη θέση σε ένα απολύτως ιταλικό βάθρο με τον Ρόσι δεύτερο και τον Ντοβιτσιόζο τρίτο.

Mε έναν προσεκτικό Μάρκεζ που παραλίγο να πέσει πάλι, έναν δυνατό Λορένθο αλλά και τρεις διψασμένους ιταλούς, τα δοκιμαστικά του MotoGP για το GP της Αυστρίας ήταν αρκούντως ψυχαγωγικά και γεμάτα αγωνία. Θα κατάφερνε ο Μάρκεζ να ξεπεράσει τον πρωϊνό του τραυματισμό; O Λορένθο και ο Ρόσι θα κατάφερναν να βρουν τα μυστικά της πίστας ή η κυριαρχία των εργοστασιακών Ducati δεν έφηνε περιθώρια για ελπίδες.

Έγιναν όλα αυτά μαζί. Ο Μάρκεζ περιορίστηκε σε μια 5η θέση και δεν πίεσε περισσότερο καθώς στην μέση περίπου των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, έχασε το μπροστινό και παραλίγο να πέσει. (Είναι απίστευτος... αμφιβάλλω αν κάποιος άλλος οδηγός θα γλύτωνε την πτώση). Ο Λορένθο έδειξε πως μπορεί και μάλιστα ανέβηκε κάποια στιγμή στην pole position, αλλά τελικά έμεινε στην 4η θέση. Ο Ντοβιτσιόζο παρά το γεγονός πως είναι πολύ γρήγορος κατάφερε μια 3η θέση και ξεκινά από την πρώτη σειρά. Ο Ρόσι βρήκε όλα αυτά που έψαχνε και ενώ ο Ιανόνε έκανε τον γρήγορο γύρο του, ο Ρόσι ανέβηκε στην πρώτη θέση για... 3 δευτερόλεπτα. Ο Ιαννόνε με ένα εμφατικό 1.23.142 πιστοποίησε πως οι εξωπραγματικοί χρόνοι των προηγούμενων ημερών δεν ήταν θέμα τύχης.

Ο Πεδρόζα που περνά σαφώς μια περίοδο ντεφορμέ δεν κατάφερε καν να μπει στην δεκάδα και έμεινε στην 12η θέση.

Και έτσι οι τρεις πρώτες σειρές αύριο είναι:

Πρώτη σειρά

1. Αντρέα Ιαννόνε

2. Βαλεντίνο Ρόσι

3. Αντρέα Ντοβιτσιόζο

Δεύτερη σειρά

4. Χόρχε Λορένθο

5. Μάρκ Μάρκεζ

6. Μάβερικ Βινιάλες

Τρίτη σειρά

7. Κάλ Κράτσλοου

8. Σκότ Ρέντινγκ

9. Αλέϊξ Εσπαργκαρό

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!