Βλέπει Α. Εσπαργκαρό η Aspar

Νίκος Τσιώκος
Βλέπει Α. Εσπαργκαρό η Aspar
Την περίπτωση του Αλέιξ Εσπαργκαρό εξετάζει η Aspar ενόψει 2017, όπως αποκάλυψε το αφεντικό της ομάδας, Χόρχε Μαρτίνεζ. Στις επιλογές του Ισπανού και η Aprilia και τα Superbikes.

Χωρίς ομάδα για το 2017 έμεινε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, αφού η Suzuki υπέγραψε με τον Αντρέα Ιανόνε και προτίμησε τον Άλεξ Ρινς από τη Moto 2. Ωστόσο, ο Ισπανός έχει επιλογές και μία εξ' αυτών είναι η Aspar, που εξετάζει την περίπτωσή του, όπως αποκάλυψε ο Χόρχε Μαρτίνεζ. «Γνωρίζω καλά τον Αλέιξ, ήταν μαζί μας στα 250cc και στο Moto GP. Τον λατρεύω ως αναβάτη και ως άνθρωπο», ανέφερε το αφεντικό της Aspar.

«Δεν εκτίμησαν τη δουλειά μου»

Πάντως, ο Εσπαργκαρό έχει παράπονα από τη Suzuki τονίζοντας ότι δεν εκτίμησαν τη δουλειά του και πως είναι λυπημένος και όχι θυμωμένος. «Είμαι περισσότερο λυπημένος παρά θυμωμένος με τη Suzuki. Πριν από δύο χρόνια η μοτοσικλέτα θα ήταν πουθενά. Δούλεψαν πολύ, το ίδιο και εγώ.

Πάντα θα είμαι ευγνώμων, ότι μου έχουν δώσει είναι θεαματικό, την ευκαιρία να είμαι εργοστασιακός αναβάτης για πρώτη φορά, να εξελίξω τη μοτοσικλέτα που δε λειτουργούσε, τον μισθό, τη διαχείριση και όλα τα υπόλοιπα. Αλλά ναι, είμαι πληγωμένος. Δεν εξαρτάται από μένα, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Η Suzuki είναι πολύ μεγάλη εταιρεία και δεν ξέρω τι μέρος αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρότζεκτ μ' έναν νεαρό αναβάτη.

Δεν μου έχουν δώσει πολλές εξηγήσεις, όμως η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν εκτίμησαν τη δουλειά μου και αυτό είναι απογοητευτικό. Όπως είπε και ο Μάβερικ (Βινιάλες), αν δεν είχα εξελίξει τη μοτοσικλέτα πέρυσι, δε θα ήταν εκεί που βρίσκεται τώρα. Είναι τιμή κάποιος που έχει υπογράψει στη Yamaha να το λέει αυτό, κάτι που με λυπεί ακόμα περισσότερο», ανέφερε ο νυν αναβάτης της Suzuki.

Η Aprilia και τα Superbikes

Όσο για τις άλλες επιλογές που έχει, ο ίδιος έκανε λόγο για την Aprilia και γι' άλλες δύο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. «Η Aprilia είναι μία καλή επιλογή, δε νομίζω ότι έχει τόσο κακή μοτοσικλέτα όσο λένε. Επίσης έχουμε κάποιες δορυφορικές ομάδες που ενδιαφέρονται. Έχω και δύο πολύ καλές επιλογές στα Superbikes, τις οποίες εξετάζω.

Το πιο σημαντικό είναι να πάω κάπου όπου θα με θέλουν. Έχει απομείνει μόνο μία θέση σε εργοστασιακή ομάδα στο Moto GP επειδή για μένα η Suzuki έχει κλειδώσει. Πρέπει να περιμένω τις εργοστασιακές ομάδες να επιβεβαιώσουν τους αναβάτες τους (μόνο ο Μάρκεζ δεν έχει επιβεβαιωθεί) και μετά θα παίξουμε τα χαρτιά μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!