Ρόσι και Yamaha μαζί έως το 2018

Γιώργος Βαρίνος
Ρόσι και Yamaha μαζί έως το 2018
Μένει τελικά στους αγώνες ο Ρόσι –και μάλιστα με τη Yamaha- για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του.

Ξεκαθάρισε τελικά το τοπίο αναφορικά με την συνέχιση ή όχι της αγωνιστικής καριέρας του Ρόσι και παράλληλα της σχέσης του με τη Yamaha. Με πολλά χαμόγελα και δηλώσεις αβρότητας, τα δύο μέρη καλωσόρισαν την επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας του Ρόσι, που έληγε φέτος, για δύο ακόμα χρόνια έως το 2018. Έως τότε, ο Ιταλός πολύ πρωταθλητής θα μετρά 39 έτη ζωής, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί τροχοπέδη ούτε για τον ίδιο, ούτε και για την ιαπωνική εταιρεία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω την επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας μου με τη Yamaha έως το 2018. Η ικανοποίηση είναι μεγάλη γιατί υπολόγιζα να παραμείνω στους αγώνες για όσο καιρό είμαι ανταγωνιστικός και ταυτόχρονα απολαμβάνω αυτό που κάνω. Από τότε που επέστρεψα στη Yamaha, το 2013, ένοιωσα αμέσως σαν στο σπίτι μου και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα. Αντλώ μεγάλη ευχαρίστηση από τη συνεργασία μου με όλους τους μηχανικούς και τα στελέχη της ομάδας».

Αυτά δήλωσε ο Ρόσι, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ομάδα με την οποία κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα το 2004, 2005, 2008 και 2009. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η απόφαση αυτή θα δρομολογήσει εξελίξεις και για τον team mate του, τον Ισπανό Λορένθο, που όπως έχει διαρρεύσει έχει στα χέρια του «λευκή επιταγή» από τη Ducati, για να προσθέσει απλώς όποιο ποσό τον ικανοποιεί και να μετακινηθεί στην ιταλική ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ένα ντόμινο μετακινήσεων, πιθανότατα τόσο στη Honda όσο και στη Suzuki.

Παρότι τα πιο πρόσφατα πρωταθλήματα στη Yamaha τα έχει εξασφαλίσει ο Λορένθο, το 2010, 2012 και φυσικά το περσινό, η ιαπωνική εταιρεία έσπευσε να κλείσει πρώτα το θέμα του συμβολαίου του Ρόσι καθώς γνωρίζει ότι μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο οι δύο αναβάτες να μην έχουν το ίδιο μέλλον, επικοινωνιακά όμως το Ιταλός είναι σήμερα το πιο ισχυρό χαρτί. Δε είναι τυχαίο άλλωστε που η σχέση των δύο μερών δεν εξαντλείται μόνο στο πλαίσιο του MotoGP, αλλά επεκτάθηκε πριν λίγες μέρες και στην υποστήριξη της ακαδημίας νέων αναβατών VR46, μιας δραστηριότητας εκπαίδευσης νέων ταλέντων του Ρόσι την οποία υποστηρίζει η Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!