Πρελούδιο Alfa Romeo Giulia (pic+video)

Γιώργος Βαρίνος
Πρελούδιο Alfa Romeo Giulia (pic+video)
Η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα την κορυφαία έκδοση της νέας Giulia, που ο ήχος της και μόνο θα κάνει τους φανατικούς alfisti να… δακρύσουν.

Το πρώτο επίσημο video, οι εικόνες και τα στοιχεία που αποκάλυψε πριν λίγα λεπτά η Alfa Romeo για την πολύ αναμενόμενη νέα Giulia, είναι ενδεικτικά ενός αυτοκινήτου με γνήσιο ιταλικό DNA. Προς το παρόν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αφορούν μόνο την κορυφαία έκδοση του μοντέλου, την Quadrifoglio, που έχει τον τρίλιτρο V6 κινητήρα κατασκευής Ferrari κάτω από το καπό της, ο οποίος αποδίδει με τη βοήθεια δύο turbo 510 ίππους και εξασφαλίζει καυτές επιδόσεις. Πόσο; Σημειώστε την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα αλλά και το γεγονός πω ς, όπως δηλώνει σιβυλλικά η Alfa Romeo, η σχέση βάρους – ισχύος θα είναι κάτω από 3 κιλά/ίππο, δηλαδή η Giulia στην κορυφαία της εκδοχή δεν θα ζυγίζει πάνω από 1.500 κιλά.

Για να μην κοιμηθείτε σήμερα το βράδυ, σημειώστε ότι η κατανομή του βάρους είναι στο ιδανικό 50:50, στον πίσω άξονα έχει χρησιμοποιηθεί ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων ενώ στον εμπρός διπλά ψαλίδια, σε μια διάταξη που πρώτη φορά χρησιμοποιείται και, όπως υποστηρίζει η Alfa, εξασφαλίζει μοναδική αμεσότητα και απόλυτη πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και υπάρχει μηχανικό μπλοκέ σε συνδυασμό με πλειάδα ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Το σύστημα παραμετροποίησης της απόδοσης που ήδη γνωρίζουμε με το όνομα DNA έχει τρία προγράμματα στις απλές εκδόσεις και τέσσερα στις κορυφαίες (Dynamic, Natural, Advanced Efficient και Racing). Επιπρόσθετα, για κορυφαία σταθερότητα σε πολύ υψηλές ταχύτητες, η Giulia λανσάρει το Active Aero Splitter, ένα σύνολο ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων που ρυθμίζονται ανάλογα με την ταχύτητα από ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου που ονομάζεται Chassis Domain Control με στόχο την μέγιστη κάθετη δύναμη.

Μαζί με τα εξαιρετικά δυναμικά και τεχνικά της χαρακτηριστικά, η Giulia φέρνει μια ακόμα καινοτομία, που αφορά το νέο λογότυπο της Alfa Romeo. Πιο σύγχρονο και εκλεπτυσμένο, δεν έχει απολέσει κανένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την εμβληματική ιστορία του, διατηρώντας το θυρεό και τα χρώματα, με μόνες επεμβάσεις στο φόντο.

Τώρα που γνωρίζετε όλα τα παραπάνω και αφού έχετε δει τις εικόνες, μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να απολαύσει και το ιταλικής έμπνευσης και εκτέλεσης video που εξάπτει τα πάθη, όσο μόνο μια γνήσια Alfa Romeo μπορεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!