Υβριδικό «τέρας» η νέα Porsche Panamera με 680 ίππους (pics & vid)

Gazzetta team
Υβριδικό «τέρας» η νέα Porsche Panamera με 680 ίππους (pics & vid)
Με το όνομα Turbo S E-Hybrid Sport Turismo θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση της γερμανικής πολυτελούς λιμουζίνας, που εκτός από κολοσσιαία ισχύ, εφοδιάζεται και με κορυφαία τεχνολογία.

Η Porsche συνεχίζει να λανσάρει νέα μοντέλα και να εντυπωσιάζει με τις προδιαγραφές τους. Το νέο της δημιούργημα είναι η Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, που τη μεταμορφώνει σε μια από τις ισχυρότερες λιμουζίνες του κόσμου.

Ο κινητήρας της είναι ο V8 των 4.0 λίτρων, που μέσα από τη βοήθεια των δύο τούρμπο αποδίδει 550 ίππους! Μάλιστα, συνοδεύεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων και το αποτέλεσμα της τελικής ισχύος είναι 680 άλογα και 850 Nm ροπής! Χάρη και στην τετρακίνηση, η τετράθυρη Porsche πιάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και μπορεί να συνεχίσει έως τα 310 χλμ./ώρα της τελικής!

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι και η κατανάλωση. Η γερμανική μάρκα ανακοινώνει μόλις 3,0 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα που διανύει η Panamera, τιμή που επιτυγχάνεται λόγω της ύπαρξης ηλεκτροκινητήρα και της κίνησης του αυτοκινήτου αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια.

Η αυτονομία της Turbo S E-Hybrid Sport Turismo ανέρχεται στα 49 χιλιόμετρα, χωρίς να χρειαστεί να πάρει μπρος ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Σε ο,τι αφορά το εσωτερικό, εκτός της κορυφαίας ποιότητας και τεχνολογίας, έχουμε χώρους για τέσσερις επιβάτες και πορτμπαγκάζ 425 λίτρων. Οι τιμές της στη Γερμανία ξεκινούν από τις 188.900€!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!