Αγνώριστο έγινε το νέο Dacia Duster (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Αγνώριστο έγινε το νέο Dacia Duster (pics)
Το κόμπακτ SUV της Dacia ανανεώθηκε και απέκτησε μια εντελώς νέα εμφάνιση, που το κάνει πιο νεανικό, όμορφο και σύγχρονο από το προηγούμενο.

Άλλο ένα μοντέλο που έκανε πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη είναι το ανανεωμένο σε όλα τα επίπεδα Dacia Duster. Το αυτοκίνητο έγινε πιο όμορφο σχεδιαστικά με τη 3D μάσκα να κλέβει την παράσταση και τα LED φώτα ημέρας να δίνουν ένα σύγχρονο τόνο στη σχεδίαση.

Τα αλουμινένια διακοσμητικά τα συναντάμε στους προφυλακτήρες, τους καθρέπτες και τις ράγες οροφής, ενώ το πίσω μέρος με τα... αλά Jeep Renegade φωτιστικά σώματα παραμένει ιδιαίτερο και μοντέρνο.

Στο εσωτερικό έχουν αλλάξει όλα από το μηδέν. Η κεντρική κονσόλα είναι πιο καλοσχεδιασμένη, ο πίνακας οργάνων ομορφότερος και η οθόνη σε φυσιολογικό μέρος, σε αντίθεση με το προηγούμενο. Αναβαθμισμένα είναι και τα χειριστήρια του αυτόματου κλιματισμού, ενώ σύμφωνα με τη Dacia, όλα τα υλικά είναι καλύτερης ποιότητας!

Αν περιμένετε να υπάρχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό δεν θα δικαιωθείτε, καθώς βρίσκουμε το σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία, αερόσακους τύπου κουρτίνας, αυτόματος κλιματισμός, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και αυτόματη λειτουργία φώτων.

Οι κινητήρες που διατίθεται είναι τέσσερις. Ένας ατμοσφαιρικός βενζίνης (1.6lt) των 115 ίππων, ένας τούρμπο ιδίου καυσίμου με 125 άλογα (1.2lt) και δύο ντίζελ. Ο γνωστός 1.5 dCi υπάρχει σε έκδοση 90 και 110 ίππων, με το τελευταίο να μπορεί να συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC της Renault. Όλοι οι κινητήρες εκτός του dCi με τα 90 άλογα, μπορούν να συνδυαστούν προαιρετικά με σύστημα 4x4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!