Πού κλέβουν 1.500 σκούτερ το μήνα; (vid)

Πού κλέβουν 1.500 σκούτερ το μήνα; (vid)
Ο απίστευτος αυτός αριθμός δεν αφορά στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά στη Βρετανία, όπου η μάστιγα των κλοπών μοτοσικλετών απασχολεί σοβαρά την αστυνομία.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να απαλλοτριωθεί ένα scooter από ένα μέσο κλέφτη, σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου; Σαράντα μόλις δευτερόλεπτα. Ναι, αυτός είναι ο χρόνος, δηλαδή τόσος που δεν προλαβαίνεις ούτε να αντιληφθείς τι γίνεται.

Αν μάλιστα πιστεύετε ότι τα 40’’ που χρειάζεται ο αετονύχης για να αρπάξει μια μοτοσικλέτα αφορούν περιπτώσεις χωρίς καμία αντικλεπτική προστασία, πλανάστε πλάνη οικτρά. Το video είναι αποκαλυπτικό.

Οι κλέφτες είναι εφοδιασμένοι με ειδικούς τροχούς κοπής μετάλλων και μέσα σε δευτερόλεπτα διαλύουν αλυσίδες ή «πέταλα» προστασίας. Είναι επίσης και τόσο θρασείς, λες και κάνουν το πιο απλό και φυσικό πράγμα στον κόσμο, που ακόμα και οι περαστικοί λίγη σημασία δίνουν στη δράση τους.

Ακόμα πιο ανησυχητικό δε είναι το γεγονός πως οι κλοπές δεν γίνονται πλέον νύχτα ή ξημερώματα, αλλά μέρα μεσημέρι, με το φως της ημέρας.

Οι περισσότερες από τις κλοπές δεν αφορούν περιπτώσεις πώλησης ή διάλυσης της μοτοσικλέτας για ανταλλακτικά, αλλά για τη χρήση της ως όχημα διαφυγής σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Η αστυνομία αναζητά τρόπους να σταματήσει τη μάστιγα των κλοπών scooter, όπως τη χαρακτηρίζει, που ειδικά στο Λονδίνο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Έτσι χρησιμοποιεί ότι μέσα διαθέτει, όπως και τη δημοσιοποίηση των video από κάμερες ασφαλείας στις περιπτώσεις που υπάρχει, για να συλλέξει πληροφορίες από πολίτες που πιθανώς είδαν κάτι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!