Έτσι θα είναι τα Skoda στο μέλλον

Πέτρος Πιτσίνης
Έτσι θα είναι τα Skoda στο μέλλον
H τσέχικη εταιρεία θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Vision E στην έκθεση της Σανγκάης, που προλογίζει το άμεσο μέλλον της, τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά.

Συναρπαστικά αναμένονται τα μελλοντικά μοντέλα της Skoda, αν κρίνουμε από το πρωτότυπο Vision E, που θα κάνει το ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση της Σανγκάης στις 19 Απριλίου 2017.

Με δυναμικές αναφορές από κουπέ αμαξώματα, το πρωτότυπο αυτό SUV της Skoda αποτελεί τον προπομπό μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων, που θα έχουν ως κοινό παρονομαστή την ηλεκτρική πρόωση και τις δυνατότητες αυτόνομης κίνησης.

Το Vision E χρησιμοποιεί το πλαίσιο MEB του ομίλου της VW το οποίο έχει δημιουργηθεί για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έχει δύο κινητήρες, ένα στον εμπρός και ένα στον πίσω άξονα, συνολικής ισχύος 305 ίππων. Έτσι το μοντέλο, εκτός από ταχύτατο, θα είναι και τετρακίνητο, σε ποσοστό που θα ορίζεται από τις ανάγκες κίνησης και το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Η αυτονομία του θα φτάνει και θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ από άποψη διαστάσεων ανήκει στη μεσαία κατηγορία των SUV, με μήκος 4,6 και πλάτος 1.9 μέτρα.

Εκτός από ηλεκτρικό, όπως ήδη αναφέραμε, το Vision E θα είναι και αυτόνομο, με τεχνολογία επιπέδου 3. Δηλαδή θα μπορεί να διατηρεί τη λωρίδα του, να ξεκινά και να σταματά αυτόματα και τέλος να πραγματοποιεί προσπεράσεις και να σταθμεύει με την παρουσία όμως του οδηγού και την προϋπόθεση της δυνατότητας άμεσης ανάκτησης του ελέγχου.

Το πρωτότυπο της Skoda αποτελεί στην ουσία το πρώτο αυτοκίνητο μιας νέας εποχής για την εταιρεία. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και ως το 2025, η Skoda προγραμματίζει την παρουσίαση 5 ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε διάφορες κατηγορίες μεγέθους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!