Το ηλεκτρικό πρωτότυπο του μέλλοντος από την Toyota (pics)

Gazzetta team
Το ηλεκτρικό πρωτότυπο του μέλλοντος από την Toyota (pics)
To i-TRIL Concept παρουσίασε στη Γενεύη η Toyota, το οποίο αποτελεί το ηλεκτρικό πρωτότυπο του μέλλοντος.

Ένα από τα μοντέλα που κλέβουν την παράσταση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι σίγουρα και το i-TRIL Concept της Toyota. Η ιαπωνική φίρμα φροντίζει για το μέλλον και θέλησε να δείξει πώς θα μοιάζει ένα αυτοκίνητο πόλης το 2030.

Έτσι, ήρθε το ηλεκτρικό της πρωτότυπο, το οποίο έχει παρόμοια φιλοσοφία με το i-Road concept, μεταφέρει μέχρι και τρία άτομα και διαθέτει το σύστημα Active Lean, που ελέγχει τη γωνία του οχήματος έως και δέκα μοίρες.

Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η σταθερή οδήγησή του, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι, εκτός από πλήρως αυτόνομο, δεν έχει πίνακα οργάνων και τιμόνι, αλλά ένα... joystick. Συνάμα, είναι μικρό, εύκολο στο παρκάρισμα και ζυγίζει 600 κιλά, με τον σχεδιασμό του να έχει γίνει στο κέντρο της εταιρείας στη Νίκαια της Γαλλίας.

Όσον αφορά τον κινητήρα του, δεν είναι περαιτέρω γνωστές λεπτομέρειες, πέραν του ότι είναι ηλεκτρικός. Τέλος, να σημειωθεί ότι η Toyota λέει πως το i-TRIL Concept προορίζεται για γυναίκες από 30 έως και 50 ετών, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!