Formula 1: Ο Κίμι Ράικονεν πουλάει τη Ferrari του

Formula 1: Ο Κίμι Ράικονεν πουλάει τη Ferrari του
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Κίμι Ράικονεν, έβαλε πωλητήριο στη σπάνια και συλλεκτική Ferrari F12 του.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε μία Ferrari... δεύτερο χέρι, σας έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που μέχρι τώρα κοσμούσε το γκαράζ ενός οδηγού της Formula 1.

Η ιταλική εταιρεία κατασκεύασε μόλις 800 μονάδες της F12berlinetta, όμως υπάρχουν ειδικές εκδόσεις της: όπως για παράδειγμα αυτές που έγιναν για τους οδηγούς αγώνων της φίρμας. Ο Κίμι Ράικονεν ήταν ένας από αυτούς και έχει τη δική του έκδοση της TDF F12 με τον προσωπικό του αριθμό 7 να βρίσκεται στα καθίσματα και στην οροφή. Ο Φινλανδός οδηγός είχε δύο θητείες στη Scuderia Ferrari και είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής της στη Formula 1.

Tώρα όμως ο Ράικονεν αποφάσισε να πουλήσει την F12 του και ανέθεσε τη διαδικασία στην εταιρεία πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων, Carstar AG. Μάλιστα, σύμφωνα με την περιγραφή του μοντέλου, το αυτοκίνητο έχει διανύσει λιγότερα από 2.000 χιλιόμετρα!

Kimi Raikkonen Ferrari F12

Ωστόσο η τιμή του αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη. Όταν είχε κυκλοφορήσει το μοντέλο, η τιμή του πλησίαζε τα 300.000 ευρώ, όμως όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ενός παγκόσμιου πρωταθλητή τα νούμερα εκτοξεύονται. Η συλλεκτική Ferrari F12 του Ράικονεν αναμένεται να κοστίσει στον επίδοξο αγοραστή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς επιδόσεων η F12 αποδίδει συνολικά 780 ίππους χάρη στον 6,3 λίτρων V12 κινητήρα. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου μάλιστα αγγίζει τα 340 χιλιόμετρα/ώρα.

Image credit: Kimi Räikkönen #7

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!