Ανάκληση σε supercar που κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ!

Πάνος Σεϊτανίδης
Ανάκληση σε supercar που κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ!
Η Bugatti προχώρησε σε ανάκληση όλων των Chiron Pur Sport μετά από εμφάνιση ρωγμών σε ελαστικά.

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες λέει η παροιμία και στον αντίστοιχο παραλληλισμό στο δρόμο, μία αστοχία σε ένα supercar που αναπτύσσει ταχύτητες που μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τα 350 χιλιόμετρα/ώρα, μπορεί να είναι καταστροφική. Γι’ αυτό το λόγο η Bugatti προχώρησε σε ανάκληση όλων των Chiron Pur Sport!

Σύμφωνα με το NHTSA, αιτία για αυτή την κίνηση είναι η εμφάνιση ρωγμών στα πίσω ελαστικά ενός πρωτότυπου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η έρευνα της γαλλικής μάρκας, πάντα σε συνεργασία με τη Michelin που εφοδιάζει τα ελαστικά των Chiron, κατέληξε στην προβληματική παρτίδα, που αφορά μόνο τις Pur Sport οι οποίες, παγκοσμίως, είναι 60.

Τα παραπάνω έφεραν άμεση διακοπή στην παραγωγή του μοντέλου, ώσπου να είναι διαθέσιμα νέα ελαστικά. Όλοι οι κάτοχοι ειδοποιήθηκαν και καθώς η έρευνα έδειξε πως οι ρωγμές μπορεί να εμφανιστούν μετά τα 4.000 χιλιόμετρα, η οδηγία ανάκλησης για αντικατάσταση όλων των ελαστικών κάνει λόγω για 3.000 χιλιόμετρα ή 1.5 χρόνο χρήσης.

Bugatti Chiron Pur Sport

Η Pur Sport φορά ελαστικά που Michelin Pilot Sport Cup 2 R που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτή. Είναι διαστάσεων 285/30 R20 εμπρός και 355/25 R21 πίσω και το ειδικό μείγμα που έχει χρησιμοποιηθεί από τη γαλλική εταιρεία, σε συνδυασμό με τη δομή του συγκεκριμένου ελαστικού, παρέχουν αντοχή αυξημένη κατά 10% στις πλευρικές πιέσεις.

Η Bugatti Pur Sport έχει τελική ταχύτητα στα 350 χιλιόμετρα την ώρα και παίρνει ώθηση από 8λιτρο W16 κινητήρα, που προσφέρει 1500 άλογα ισχύος και 1600 Nm ροπής. Τιμές, που αν συνδυαστούν με αστοχία ελαστικού εν κινήσει, προκαλούν τρόμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!