Ράλλυ Ντακάρ: Τα δάκρυα του Ντανίλο Πετρούτσι (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Τα δάκρυα του Ντανίλο Πετρούτσι (vid)
Ο Ιταλός έγινε ο πρώτος αναβάτης του MotoGP που κέρδισε ειδική διαδρομή στην έρημο.

O Ντανίλο Πετρούτσι έγραψε ιστορία στην πέμπτη ειδική διαδρομή του 44ου Ράλλυ Ντακάρ αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα 346 αγωνιστικά χιλιόμετρα με εκκίνηση και τερματισμό στην πρωτεύουσα της Ριάντ.

Ο Ιταλός έγινε έτσι ο πρώτος αναβάτης του MotoGP που κατέκτησε ειδική στην υπέρτατη αγωνιστική δοκιμασία του Ντακάρ, πράγμα που υποδέχθηκε με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση.

Δακρυσμένος και με φωνή που έτρεμε, ο 31χρονος είπε: «Όταν μου είπαν πως έχω κερδίσει την ειδική, άρχισα να κλαίω, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου, μου έκανε δώρο βιντεοκασέτες από το MotoGP και το Ντακάρ. Και κάθε φορά που γυρνούσα από το σχολείο και ήμουν στεναχωρημένος, τις έβλεπα ξανά και ξανά. Μεγάλωσα, έφτασα στο MotoGP, κέρδισα δύο αγώνες εκεί αλλά μεγαλώνοντας το κορμί μου δεν μου επέτρεπε να είμαι ανταγωνιστικός εκεί. Σκέφτηκα πως είχε έρθει η ώρα να δοκιμάσω το Ντακάρ. Ήθελα να αφήσω το στίγμα μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και σήμερα τα κατάφερα».

Δείτε το συγκινητικό video με τις δηλώσεις του...

Ο Πετρούτσι επωφελήθηκε της ποινής του Τόμπι Πράις και ήταν πρώτος με τη μοτοσυκλέτα της Tech 3 KTM, με διαφορά 2 δευτερολέπτων από τον Ρος Μπραντς (Monster Energy Yamaha) και 5 δευτερολέπτων από τον Χοσέ Ιγνάσιο Κορνέγιο Φλορίμο (Monster Energy Honda).

Όλα αυτά ενώ έσπασε τον αστράγαλό του στην προετοιμασία, παραλίγο να μη τρέξει στον αγώνα μετά από ψευδές αποτέλεσμα σε τεστ για τον Covid-19 και παρότι τέθηκε εκτός μάχης με πρόβλημα στα ηλεκτρικά στη δεύτερη ειδική. Παρότι δεν είχε πλέον βλέψεις για τη γενική κατάταξη, επέστρεψε στη μάχη, είχε ανταγωνιστικούς χρόνους και πλέον, έχει και μία περήφανη πρωτιά!

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τη συζήτηση του Βασίλη Ορφανού με τον Πάνο Σεϊτανίδη, για την αγωνιστική Οδύσσεια του Ράλλυ Ντακάρ.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!