Στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή ταξιδεύει το Daytona Maverick 500

Κώστας Παστρίμας
Στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή ταξιδεύει το Daytona Maverick 500
Ένα πολύ ιδιαίτερο οδοιπορικό ξεκινάει ο Κωνσταντίνος Μητσάκης με συντροφιά το Daytona Maverick 500

Το «Daytona East» είναι το καινούριο οδοιπορικό που σχεδίασε ο Κωνσταντίνος Μητσάκης μαζί με την Γκοργκόλης Α.Ε. Ο διάσημος ταξιδιωτικός αρθρογράφος - φωτογράφος είναι έτοιμος για ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι γεμάτο συναίσθημα καθώς θα επισκεφτεί τις περιοχές της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής όπου είχε έντονη παρουσία ο προγονικός μας πολιτισμός.

daytona

Τον Έλληνα αναβάτη θα συνοδεύσει η adventure μοτοσικλέτα Daytona Maverick 500 με την οποία έχει στόχο να διανύσει 7.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας την Τουρκία με στάσεις στο Λίβανο και τη Συρία. Θα επιστρέψει από τα παράλια της Μικράς Ασίας και θα περιηγηθεί σε ένδοξες αρχαιοελληνικές πολιτείες, σε ρωμαϊκά αρχοντικά και σε περιοχές με έντονο το ιστορικό στοιχείο. Το πέρασμα στο Λίβανο και τη Συρία θα συνοδευτεί με επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία και σε τόπους όπου πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος. Το ταξίδι έχει την ονομασία Daytona East και υπολογίζεται ότι η διάρκειά του θα είναι 22 ημέρες.

daytona

Όσο για τη μοτοσικλέτα; Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα έχει ένα πολύ ικανό μοντέλο με δικύλινδρο κινητήρα 471 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 46 ίππους. Οι ακτινωτοί τροχοί των 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω σε συνδυασμό με τις ποιοτικές αναρτήσεις της KYB θα του κάνουν τη ζωή εύκολη όταν βρεθεί σε χωμάτινα μονοπάτια, ενώ τα φρένα της Nissin και το ABS της Bosch θα του κρατήσουν ασφαλή. Η Maverick 500 έχει άνετη θέση οδήγησης, είναι μεγάλη δυνατότητα φόρτωσης, ενώ ο εξοπλισμός με την USB θύρα, την πρίζα 12V και τα κάγκελα προστασίας θα φανούν χρήσιμα στον Έλληνα αναβάτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!