Μία ανάσα από τη Formula 1 η Audi

Μία ανάσα από τη Formula 1 η Audi
H Audi σκοπεύει να εισέλθει στη Formula 1 και αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τις προθέσεις της.

Η Formula 1 αναμένεται να δει τον αριθμό των κατασκευαστών που αγωνίζονται να αυξάνεται από το 2026, με την Audi να κάνει τη μεγάλη της είσοδο. Πριν από λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκαν οι κανονισμοί των κινητήρων για το 2026.

Μεγάλος στόχος των κανονισμών ήταν να προσελκύσουν νέους κατασκευαστές που θα πλαισιώσουν τις Ferrari, Renault και Mercedes. H Honda αποχώρησε στο τέλος της φετινής χρονιάς, έπειτα από 7 χρόνια στη Formula 1. Η πρόκληση που είχαν μπροστά τους οι υπεύθυνοι διαμόρφωσης κανονισμών ήταν μεγάλη, όμως κατάφεραν όπως δείχνουν τα πράγματα να προσελκύσουν τον Όμιλο Volkswagen.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρόεδρος της Audi, Μάρκους Ντέουσμαν, μαζί με τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της φίρμας, Όλιβερ Χόφμαν, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τους νέους κανονισμούς κινητήρων. Μαζί με την Audi και η Porsche εξέταζε σοβαρά την εμπλοκή της στη Formula 1.

Οι Ντέουσμαν και Χόφμαν σε επιστολή τους προς τον CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι και τον τέως πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ, πως οι επερχόμενοι κανονισμοί είναι δίκαιοι για νέους και υπάρχοντες κατασκευαστές και καλύπτουν τις προσδοκίες της Audi.

Πλέον το ζήτημα θα περάσει στο διοικητικό συμβούλιο της Audi που θα αποφασίσει για το αν θα εγκρίνει την είσοδο της γερμανικής φίρμας στη Formula 1. Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο.

Ακούστε ολόκληρο το PodGazzt εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!