Φερστάπεν: «Αυτό δεν είναι Formula 1» (vid)

Φερστάπεν: «Αυτό δεν είναι Formula 1» (vid)
Ο Μαξ Φερστάπεν δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα του GP Σαουδικής Αραβίας.

Το πρώτο GP Σαουδικής Αραβίας στην ιστορία της Formula 1 ήταν ιδιαίτερα ανατρεπτικό, χαρίζοντάς μας ακόμα μια ακόμα μονομαχία ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερτάπεν. Ο οδηγός της Mercedes κατάφερε να περάσει αυτόν της Red Bull Racing, να κερδίσει τον αγώνα και με τον ταχύτερο γύρο που κατάφερε να κάνει, τους φέρνει ισόβαθμους με έναν αγώνα να απομένει για το τέλος της σεζόν.

Ο Φερστάπεν αναδείχθηκε ως οδηγός του αγώνα μετά από ψηφοφορία οπαδών παρά το γεγονός πως τερμάτισε στη 2η θέση. Μετά τον τερματισμό ενημερώθηκε πως κατέκτησε τον εν λόγω τίτλο και η απάντησε με ιδιαίτερα σαρκαστικό ύφος.

«Είμαστε τυχεροί που οι οπαδοί ξέρουν τι πάει να πει καθαρή οδήγηση. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν απίστευτο. Προσπάθησα να αγωνιστώ και πλέον είναι περισσότερο ποινές απ’ότι οδήγηση. Αυτό δεν είναι αγώνες, αυτό δεν είναι Formula 1, αλλά τουλάχιστον οι οπαδοί το απόλαυσαν. Έδωσα τα πάντα αλλά δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Είμαι χαρούμενος με τη 2η θέση», ήταν τα λόγια του Φερστάπεν.

Στη συνέντευξη των οδηγών πριν από το βάθρο, ο οδηγός της Red Bull Racing, που δέχθηκε 5 δευτερόλεπτα ποινής στον αγώνα, δεν ήταν ευχαριστημένος με τον τρόπο που οι αγωνοδίκες χειρίστηκαν τα συμβάντα με τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Φερστάπεν αναφέρθηκε μάλιστα και στην επαφή με τον Χάμιλτον, για το συμβάν το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση: «Ήταν επεισοδιακός αγώνας, έγιναν πάρα πολλά απόψε με τα οποία δεν συμφωνώ. Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μείωσα ταχύτητα για να τον αφήσω να περάσει, ήμουν στα δεξιά αλλά δεν ήθελε να με περάσει και ακουμπήσαμε. Δεν κατάλαβα τι έγινε εκεί».

Οι Φερστάπεν και Χάμιλτον θα κονταρομαχήσουν τώρα στον μεγάλο τελικό του 2021 στο Άμπου Ντάμπι στις 10-12 Δεκεμβρίου.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!