Η νέα εποχή της Moto Guzzi περιλαμβάνει ημι-ενεργά αεροδυναμικά (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η νέα εποχή της Moto Guzzi περιλαμβάνει ημι-ενεργά αεροδυναμικά (vid)
Η ιταλική φίρμα γιορτάζει τα 100 της χρόνια με το ιδιαίτερα καινοτόμο μοντέλο V100 Mandello

Ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στο Σαλόνι μοτοσυκλέτας EICMA 2021 στο Μιλάνο είχε ο όμιλος Piaggio. Ιδιαίτερα όσον αφορά την Moto Guzzi οι Ιταλοί είχαν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους καθώς παράλληλα γιορτάζουν φέτος τα 100 χρόνια ζωής της φίρμας από το Mandello del Lario.

moto guzzi

Η παρουσίαση λοιπόν του νέου V100 Mandello είχε την τιμητική της στον χώρο της Moto Guzzi και προσέλκυσε τα βλέμματα όλων των ανθρώπων του Τύπου. Το V100 Mandello είναι ένα σπορ τουριστικό μοντέλο το οποίο φέρνει την εταιρεία σε μια νέα εποχή. Και όταν λέμε νέα εποχή εννοούμε ότι η μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά χρησιμοποιεί ημι-ενεργητικές αναρτήσεις, ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, σύστημα αισθητήρων IMU έξι αξόνων και το σημαντικότερο, ημι-ενεργητικά αεροδυναμικά βοηθήματα.

moto guzzi

Και όταν λέμε ημι-ενεργητικά αεροδυναμικά βοηθήματα εννοούμε αεροδυναμικά φτερά τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Αυτό έχει δύο στόχους - ο πρώτος είναι να βοηθήσει στη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας και ο δεύτερος να προστατεύσει καλύτερα τον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης και κυρίως τον αέρα.

moto guzzi

Ο κινητήρας του V100 Mandello είναι ο γνωστός δικύλινδρος V90 εγκάρσια τοποθετημένος με αυξημένο κυβισμό στα 1.042 κ.εκ. Η απόδοσή του είναι 115 ίππους και 105Nm ροπής, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω άξονα ο οποίος παίζει το ρόλο και του ψαλιδιού. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins, ημι-ενεργητικές, ενώ στα ηλεκτρονικά έχουμε μια πολύ πλούσια παλέτα με ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ABS στροφής, σύστημα ελέγχου της σούζας, οθόνη TFT 5 ιντσών, τρεις χαρτογραφήσεις στον κινητήρα και πολλά ακόμα.

Η νέα V100 Mandello ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, ενώ αναμένουμε να μάθουμε και την τιμή της στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!