Μπαμπάς Φερστάπεν: «Η Mercedes κάνει κάτι παράνομο»

Μπαμπάς Φερστάπεν: «Η Mercedes κάνει κάτι παράνομο»
Ο μπαμπάς του Μαξ Φερστάπεν, Γιος, πιστεύει πως το μονοθέσιο της Mercedes δεν εναρμονίζεται με τους κανονισμούς της Formula 1.

Η μάχη για το φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον δεν εξελίσσεται μόνο εντός πίστας, με πολλά επεισόδια να διαδραματίζονται εκτός αυτής. Το τελευταίο ήταν το αίτημα της Mercedes να εξεταστεί η κίνηση του Ολλανδού στον Βρετανό στο GP Βραζιλίας, το οποίο απορρίφθηκε, ενώ από τη μεριά της η Red Bull απείλησε να καταγγείλει την πίσω αεροτομή της γερμανικής ομάδας.

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Κατάρ, θα πραγματοποιηθεί ειδικός τεχνικός έλεγχος στις πίσω αεροτομές των μονοθεσίων. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από διαμαρτυρία της Red Bull Racing προς τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

jos verstappen

Ένας εξ’αυτών που πιστεύει πως η Mercedes έχει παράνομο μονοθέσιο είναι ο Γιος Φερστάπεν, με τον γιο του Μαξ, να είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα ο Ολλανδός αναφέρθηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media να δείχνει το τιμόνι του Χάμιλτον να κινείται στη Βραζιλία.

«Δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της Mercedes, δεν τους πιστεύω. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι κάνουν. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ταχύτητας από την μία πίστα στην άλλη. Το έχω ζήσει στη ζωή μου αυτό. Η FIA πρέπει να το εξετάσει το τιμόνι όπως τις πίσω αεροτομές. Ένα τιμόνι πρέπει να κινείται αριστερά ή δεξιά όχι να πηγαίνει προς τα πίσω. Φαίνεται πως κάτι είναι λάθος. Μου φαίνεται πως κάνουν κάτι που απαγορεύεται. Δεν θα νιώσω άσχημα αν χάσουμε το Πρωτάθλημα, αλλά θέλω να είναι με καθαρό τρόπο. Φυσικά και φοβάμαι τη Mercedes. O Μαξ τα βλέπει όλα αυτά, αλλά όπως λέει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να οδηγήσει όσο πιο σκληρά γίνεται», ήταν τα λόγια του Γιος Φερστάπεν στη De Telegraaf.

Ο Φερστάπεν θα εκκινήσει από τη 2η θέση το GP Κατάρ δίπλα στον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατέκτησε την 102η pole position της καριέρας του.

Image credit: Mercedes-AMG, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!