Με κράνος αφιερωμένο στον Άιρτον Σένα ο Χάμιλτον

Με κράνος αφιερωμένο στον Άιρτον Σένα ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τη νίκη στο GP Βραζιλίας έχοντας ειδικό σχεδιασμό στο κράνος του.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι οδηγοί της Formula 1 βρίσκουν την ευκαιρία σε αγώνες που έχουν ιδιαίτερη σημασία για εκείνους ώστε να αγωνιστούν με ειδικά κράνη. Το φαινόμενο αυτό έγινε μόδα στο GP ΗΠΑ, όπου το μισό grid είδε ξεχωριστό χρωματισμό για τον αγώνα στην πίστα του Όστιν. Η Formula 1 είχε απαγορέψει τα προηγούμενα χρόνια στους οδηγούς να αλλάζουν κράνη, όμως απέσυρε τον κανονισμό αυτό και πλέον οι οδηγοί έχουν το ελεύθερο να πράττουν όπως επιθυμούν.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρήκε την ευκαιρία να φέρει κράνος με ειδικό χρωματισμό για τον φετινό αγώνα στη Βραζιλία. Έχοντας διατηρήσει τον αρχικό του σχεδιασμό, ο Βρετανός πρόσθεσε επιπλέον ρίγες που φέρνουν στα χρώματα που είχε ο θρύλος της Formula 1, Άιρτον Σένα, όταν αγωνιζόταν. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάμιλτον κάνει αυτή την κίνηση προς τιμήν του Βραζιλιάνου θρύλου, καθώς από το 2011 έως το 2019, με εξαίρεση το 2014, είχε ειδικά χρώματα για τον αγώνα στην πίστα του Σάο Πάολο.

Hamilton Brazili Helmet

Μάλιστα, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes ανάρτησε μια εικόνα με τον ίδιο και τον Σένα λέγοντας: «Η μεγαλύτερη μου έμπνευση. Ήταν ο τρόπος που αγωνιζόταν, το πάθος του για τη ζωή και το άθλημα. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε μόνος του ένα σύστημα που δεν ήταν πάντα ευγενικό μαζί του. Είθε η κληρονομιά του Aryton Senna να ζει για πάντα».

Δεν είναι μυστικό πως ο Χάμιλτον έχει για ήρωα τον Άιρτον Σένα, καθώς από μικρή ηλικία αγωνιζόταν με τα χρώματα του 3 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1. Πλέον, στα 36 του χρόνια, ο ίδιος έχει 7 Τίτλους και συνεχίζει δίχως να χάνει ευκαιρία να μιλά με λόγια θαυμασμού για έναν οδηγό που έφυγε νωρίς.

Ο Χάμιλτον βρίσκεται στη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, 19 βαθμούς πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing και θέλει οπωσδήποτε νίκη στο GP Βραζιλίας. Το FP2 είναι προγραμματισμένο για τις 17:00, ενώ ο αγώνας σπριντ θα αρχίζει στις στις 21:30. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta.

Hamilton Brazili Helmet

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!