GP Μεξικού FP1: Μπροστά οι Mercedes, στον τοίχο Λεκλέρ και Πέρεζ

GP Μεξικού FP1: Μπροστά οι Mercedes, στον τοίχο Λεκλέρ και Πέρεζ
Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Μεξικού, με τη Mercedes να ξεκινά δυναμικά το αγωνιστικό τριήμερο κάνοντας το 1-2.

Με θετικό τρόπο ξεκίνησε το GP Μεξικού για τη Mercedes, καθώς ο Βάλτερι Μπότας έγραψε την ταχύτερη επίδοση στο FP1, με τον Φινλανδό να προηγείται του teammate του, Λιούις Χάμιλτον. Η δράση ξεκίνησε στο Autodromo Hermanos Rodriguez, με την πίστα να έχει μπόλικη σκόνη κι αυτό δυσκόλεψε τους οδηγούς. Η πρόσφυση ήταν λίγη, ενώ δεν έλειψαν τα απρόοπτα.

Ο Σάρλ Λεκλέρ της Ferrari έκανε λάθος στην τελευταία στροφή και έσπασε την πίσω αεροτομή του στα προστατευτικά ελαστικά. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το ίδιο έπραξε ο τοπικός ήρωας, Σέρτζιο Πέρεζ, με τους δύο οδηγούς να χάνουν αρκετό χρόνο για επισκευές στο γκαράζ. Αμφότεροι μάλιστα ήταν με τη σκληρή γόμα ελαστικών όταν είχαν τις εξόδους.

Με τη μαλακή γόμα, ο Βάλτερι Μπότας ήταν αυτός που έγραψε τον ταχύτερο γύρο στο FP1 με χρόνο στο 1:18.341. Η επίδοση ήρθε μετά από αρκετές προσπάθειες, ενώ στη πίσω του ακολούθησε ο Λιούις Χάμιλτον με διαφορά 0,076 δευτ. Όμως ο Βρετανός στο δεύτερο κομμάτι ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Μπότας, κάτι που σημαίνει πως μπορούσε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την επίδοσή του. Στην 3η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, με τη διαφορά του από τις Mercedes να είναι μόλις 0,123 δευτ. Ο Ολλανδός θέλει να πάρει ακόμα μια νίκη στη σεζόν σε μια πίστα που βολεύει το μονοθέσιο της αυστριακής εταιρείας.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ, παρά τα προβλήματα που είχε ολοκλήρωσε στην 4η θέση, ενώ την πρώτη 5άδα έκλεισε ο εντυπωσιακός Πιέρ Γκασλί με την AlphaTauri, γράφοντας το 1:18.985. Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Ferrari στη διαδικασία, όμως ήταν ο πρώτος οδηγός που ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

Στην 7η θέση ακολούθησε ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine, προσπερνώντας τον Σάρλ Λεκλέρ με τη δεύτερη SF21. O Εστεμπάν Οκόν ακολούθησε στην 9η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ για λογαριασμό της Aston Martin.

O Γιούκι Τσουνόντα που άλλαξε κινητήρα και θα εκκινήσει από τις πίσω θέσεις ήταν 11ος, ενώ ο Κίμι Ράικονεν με χρόνο στο 1:20.026 βρέθηκε 12ος. Ο Λανς Στρολ ήταν 13ος στο FP1, ενώ πολύ κάτω στην κατάταξη ήταν οι δύο McLaren με τους Ντάνιελ Ρικάρντο και Λάντο Νόρις να είναι μόλις στις θέσεις 14 και 15. Ο Αντόνιο Τζοβινάτσι τους ακολούθησε, ενώ οι δύο Williams ήταν ταχύτερες από τις δύο Haas που έκλεισαν την κατάταξη. Η δράση στο Μεξικό συνεχίζεται στις 23:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Μεξικού

F1 Mexico

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!