Nissan: Πώς η μάθηση θα οδηγήσει σε ένα βιώσιμο μέλλον

Nissan: Πώς η μάθηση θα οδηγήσει σε ένα βιώσιμο μέλλον
Οι νέοι του σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον του αύριο και γι'αυτό χρειάζεται η απαραίτητη γνώση ώστε να διασφαλιστεί μια καθαρή και ασφαλεής κοινωνία.

Με πρωτοβουλίες που προσεγγίζουν την εκπαίδευση από την οπτική γωνία ενός παιδιού, η Nissan ενθαρρύνει τους νέους μαθητές να ασχοληθούν με περιβαλλοντικά ζητήματα διασκεδάζοντας και παράλληλα ζητώντας τους να σκεφτούν τις τρέχουσες και μελλοντικές λύσεις, στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Για να αξιοποιήσει καλύτερα την τεχνογνωσία της ως αυτοκινητοβιομηχανία και με το ευρύτερο δυνατό κοινωνικό όφελος , η Nissan έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε τρεις βασικούς τομείς: περιβαλλοντική συνείδηση, ασφάλεια στην κυκλοφορία και διαφορετικότητα.

Για να καλύψει τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων, η Nissan συμμετέχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η κατανόηση του περιβάλλοντος και της βιομηχανίας από τα παιδιά, μεταξύ άλλων τομέων. Το 2000 στην Ιαπωνία ξεκίνησαν περιβαλλοντικά μαθήματα σε τοπικά δημοτικά σχολεία και μέχρι σήμερα 100.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το πρόγραμμα μπόρεσε να συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης και με διδασκαλικά βοηθήματα, όπως μοντέλα αυτοκινήτων.

Nissan

Παράλληλα, η Nissan προσφέρει και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το Design Waku-Waku Studio, όπου οι σημερινοί σχεδιαστές αυτοκινήτων διδάσκουν στα παιδιά τις βασικές αρχές του σχεδιασμού. Συνολικά περισσότερα από 20.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει σε αυτά τα δύο προγράμματα.

Πρωτοβουλίες εκτός Ιαπωνίας

Nissan

Τα προγράμματα που ξεκίνησαν στην Ιαπωνία αναπτύσσονται τώρα στο εξωτερικό με εξατομικευμένη προσέγγιση. Στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, το Nissan Skills Foundation, που ιδρύθηκε το 2014, υποδέχθηκε περισσότερους από 65.000 μαθητές. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων με επίκεντρο το STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), ο στόχος του ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μελλοντικής γενιάς ηγετών στην βιομηχανία.

Στην Κίνα, όπου ένα εκατομμύριο μαθητές δημοτικού σε περισσότερα από 750 σχολεία, σε 15 επαρχίες, έχουν συμμετάσχει στο Nissan Dream Classroom, από την έναρξή του το 2013. Σε συνεργασία με την UNESCO, το περιεχόμενο και η κλίμακα του προγράμματος επεκτείνονται χρόνο με τον χρόνο. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει την κατασκευή, το σχεδιασμό, τις ειδικές τεχνολογίες της Nissan και φυσικά το περιβάλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!