Διεκδικεί ακόμη ένα βραβείο το Nissan Qashqai

Διεκδικεί ακόμη ένα βραβείο το Nissan Qashqai
H νέα γενιά του Nissan Qashqai είναι ανάμεσα στα υποψήφια μοντέλα που διεκδικούν το βραβείο Premio Auto Europa 2022.

Η τρίτη γενιά του Nissan Qashqai είναι μεταξύ των 7 φιναλίστ του θεσμού Premio Auto Europa 2022, που διενεργείται από την Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου. Η ψηφοφορία είναι ανοικτή για το κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του θεσμού, με το βραβείο Premio Auto Europa 2022 να απονέμεται στον νικητή στις 20 Οκτωβρίου, στο Τορίνο.

Tο Nissan Qashqai παρουσιάστηκε πρώτη φορά πίσω στο 2007 και δημιούργησε μια νέα κατηγορία, αυτή των crossovers. Μέχρι σήμερα, μετράπάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, με τα 3 εξ'αυτών να είναι Ευρώπη. Στην Ιταλία έχουν πουληθεί πάνω από 340 χιλιάδες μοντέλα, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν 40 χιλιάδες.

Nissan Qashqai

Η τρίτη γενιά του Qashqai, με δυναμικό και κομψό σχεδιασμό, βασίζεται στη νέα πιο άκαμπτη και ελαφρύτερη πλατφόρμα CMF-C, η οποία σε συνδυασμό με την νέα, ακόμα πιο βελτιωμένη ανάρτηση αλλά και το νέο πιο ακριβές και άμεσο σύστημα διεύθυνσης, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και απόλαυση, υπερθεματίζοντας τον δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Υποστηρίζοντας τον στόχο της Nissan να επιτύχει 50% «εξηλεκτρισμένες» πωλήσεις στην Ευρώπη έως το 2024, το νέο Qashqai δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία αποδίδοντας140 και 158 ίππους. Προσεχώς, με το e-POWER, το καινοτόμο και βραβευμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης της Nissan, αντλεί τεχνολογίες από το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα Nissan LEAF.

Nissan Qashqai

Με εκδόσεις τόσο 2WD όσο και 4WD, καθώς και με το χειροκίνητο 6τάχυτο ή το νέο Xtronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και με την ηλεκτροκίνηση που φέρνει το εκλεπτυσμένο e-POWER, το Qashqai είναι βέβαιο ότι θα καλύψει στο έπακρο κάθε απαίτηση του υποψήφιου αγοραστή.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα μοντέλα της Nissan εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!