Πότε θα δούμε ξανά Grand Prix στη Νότια Αφρική;

Πάνος Σεϊτανίδης
Πότε θα δούμε ξανά Grand Prix στη Νότια Αφρική;
Η πίστα του Κιαλάμι θέλει να επιστρέψει άμεσα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Τα τελευταία 1-2 χρόνια δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κυκλοφορήσει το σενάριο επιστροφής του μαγικού κόσμου της Formula 1 στη Νότια Αφρική και την πίστα του Κιαλάμι. Ένα προορισμό που η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού επισκέφτηκε τελευταία φορά το 1993!

Η επεκτατική τάση της Liberty Media, θέλει ανάμεσα στους 23 προορισμούς στο καλεντάρι να υπάρχει και μία στάση στην Αφρικανική Ήπειρο. Και η θρυλική πίστα στην επαρχία Γκαουτένγκ, βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, αποτελεί τον πιθανότερο προορισμό αν και υπάρχουν ακόμα συζητήσεις για πιθανούς αγώνες στους δρόμους του Κέιπ Τάουν ή του Ντέρμπαν.

Όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος του Grand Prix Νότιας Αφρικής, Ουόρεν Σέκτερ, ψηφίζει Κιαλάμι και μάλιστα θέτει ως στόχο την άμεση επιστροφή στο καλεντάρι της Formula 1, από το 2023!

Kyalami Circuit

Ο γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1979, Τζόντι Σέκτερ, μίλησε στο Formulapassion.it: «Σε σχέση με τα σιρκουί πόλης, το Κιαλάμι παραμένει η λογικότερη επιλογή. Λόγω της ιστορίας του και της άμεσης διαθεσιμότητες για φιλοξενία αγώνα. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε υποδεχθεί τη διοίκηση του σπορ, ξεκινώντας από τον Chase Carey (σ.σ. τον πρώην CEO) και υπήρξαν ενθαρρυντικές συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησής μας, ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να φιλοξενήσουμε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2010. Είμαστε έτοιμοι και την επόμενη χρονιά θα συζητήσουμε ξανά το σενάριο να φέρουμε την F1 ξανά στη Νότια Αφρική, με στόχο την επιστροφή το 2023».

Το Κιαλάμι φιλοξενούσε το Grand Prix της Νότιας Αφρικής από το 1967 έως το 1985 και ξανά τη διετία 1992-1993.

Kyalami Circuit

Φωτογραφίες: Kyalami Grand Prix Circuit/Facebook

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!