Αυξάνονται οι ημέρες χειμερινών δοκιμών στη Formula 1

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Αυξάνονται οι ημέρες χειμερινών δοκιμών στη Formula 1
H Formula 1 αναμένεται να αυξήσει τις διαθέσιμες ημέρες που θα έχουν οι ομάδες στις χειμερινές δοκιμές στη νέα εποχή του σπορ το 2022.

Η Formula 1 θα μπει σε μια νέα εποχή το 2022, με τους τεχνικούς κανονισμούς να αλλάζουν σε τεράστιο βαθμό την εμφάνιση των μονοθεσίων. Οι αλλαγές αυτές είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων 40 ετών και αυτό ωθεί τις ομάδες στο να στρέψουν τους οικονομικούς πόρους και την εξέλιξη στα νέα μονοθέσια και όχι σε αυτά της φετινής χρονιάς.

Μια άκρως σημαντική αλλαγή θα είναι η αύξηση των διαθέσιμων ημερών στις χειμερινές δοκιμές. Το 2021 λόγω των πολύ μικρών αλλαγών που είχαν τα μονοθέσια, πραγματοποιήθηκαν μόλις τρεις ημέρες στην πίστα του Μπαχρέιν πριν την αρχή της σεζόν.

Το 2022 αναμένεται να δούμε συνολικά 8 ημέρες χειμερινών δοκιμών. Η αρχή θα γίνει στην Ισπανία και την πίστα της Καταλονίας, όπου οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους 5 ημέρες ώστε να δοκιμάσουν τα νέα μονοθέσια. Ο μεγάλος αριθμός ημερών θα δώσει την ευκαιρία στις ομάδες να δοκιμάσουν από πρώτο χέρι τα μονοθέσια νέας γενιάς.

Το δεύτερο τεστ θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν και θα έχει διάρκεια 3 ημέρες. Η πιο πιθανή ημερομηνία είναι 10-12 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν του 2022. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και την επόμενη χρονιά στη χώρα του Περσικού Κόλπου, κάτι το οποίο σημαίνει πως τα μονοθέσια θα παραμείνουν στο Σακχίρ μετά και το τριήμερο δοκιμών.

Έρχεται το πρόγραμμα του 2022

Mercedes F1

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα της Formula 1 για το 2022. Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ), όπου αναμένεται να εγκρίνει τόσο τις 8 ημέρες χειμερινών δοκιμών αλλά και το καλεντάρι του 2022.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Ίμολα να αντικαθιστά την Κίνα στο αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή ώστε το σπορ να μπορέσει να διεξάγει αγώνα στη χώρα. Επιπλέον, η Αυστραλία θα βρίσκεται στη λίστα αγώνων, όμως παραμένει τεράστιο ερωτηματικό αν θα επιτραπεί η είσοδος της Formula 1 στη χώρα.

Λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ παρά τις αντιδράσεις των ομάδων, θα υπάρχουν ξανά triple-headers στο πρόγραμμα.

Image credit: Ferrari, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!