Θετικό στον Covid-19 το πλήρωμα του ιατρικού αυτοκινήτου της F1

Πάνος Σεϊτανίδης
Θετικό στον Covid-19 το πλήρωμα του ιατρικού αυτοκινήτου της F1
Είναι η δεύτερη φορά που νοσεί ο οδηγός του Άλαν φαν ντερ Μέρβε – ποιοι θα τους αντικαταστήσουν.

Είχαμε καιρό να ακούσουμε για ηχηρό κρούσμα του Covid-19 στο καραβάνι της Formula 1, να που ήρθε και μάλιστα διπλό! Δεν αφορά κάποιον εκ των είκοσι μονομάχων που θα διεκδικήσουν τη νίκη την προσεχή Κυριακή στο Grand Prix της Κωνσταντινούπολης αλλά το πλήρωμα που παρατάσσεται ακριβώς πίσω τους στο grid.

Ο λόγος για το πλήρωμα του ιατρικού αυτοκινήτου, τον οδηγό Άλαν φαν ντερ Μέρβε και τον γιατρό Ίαν Ρόμπερτς (συντονιστής διάσωσης και αναπληρωτής ιατρικός υπεύθυνος της F1) όπου αμφότεροι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στα τεστ που πραγματοποιούνται βάσει πρωτοκόλλου προτού μπουν στο αεροπλάνο για τον τόπο διεξαγωγής του εκάστοτε αγώνα. Μάλιστα, ο Ολλανδός οδηγός νοσεί για δεύτερη φορά.

Ο 41χρονος Νότιο-Αφρικανός έγραψε στα προσωπικά του social media: «Σας ευχαριστώ πολύ για όλα τα ευγενικά σας σχόλιο. Είμαι πολύ καλά και θα εκμεταλλευτώ το ρεπό αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι η δεύτερη φορά που είμαι θετικός στον Covid και με χαρά αναφέρω πως τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ήπια τη δεύτερη φορά. Να είναι καλά τα θαύματα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος».

Αμφότεροι έχουν σταθερή παρουσία στις πίστες της F1 τα τελευταία χρόνια και πέρυσι βρέθηκαν στο προσκήνιο λόγω της άμεσης και καθοριστικής παρέμβασής τους στο τρομακτικό ατύχημα του Ρομέν Γκροζάν, όταν ο Γάλλος αναδύθηκε σαν από θαύμα μέσα από τις φλόγες.

Όμως ποιοι θα βρεθούν στα καθίσματα της ειδικά τροποποιημένης Aston Martin DBX στην αγώνα της Κωνσταντινούπολης; Η παγκόσμια ομοσπονδία στρατολόγησε τον Μπρούνο Κορέια, πρώην οδηγό αγώνων που στην πορεία ανέλαβε τον ρόλο του οδηγού του αυτοκινήτου ασφαλείας. Πρώτα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού (ETCC), μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) και από το 2014 έχει αυτό το ρόλο στη Formula E.

Στο πλευρό του 43χρονου Πορτογάλου θα είναι ένας γνώριμός του, ο ιατρικός υπεύθυνος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων, Δρ Μπρούνο Φραντσεσκίνι.

Την Aston Martin Vantage που θα αποτελέσει το αυτοκίνητο ασφαλείας στον δέκατο-έκτο γύρο της σεζόν του 2021, θα οδηγήσει κανονικά ο Μπερντ Μεϊλάντερ.

Safety Car Medical Car

Φωτογραφίες: Aston Martin Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!