Αμηχανία και απογοήτευση νιώθει ο Χάμιλτον (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αμηχανία και απογοήτευση νιώθει ο Χάμιλτον (vid)
Ο Λούις Χάμιλτον είχε δύο εξόδους στο τέλος των κατατακτηρίων και έμεινε εκτός διεκδίκησης της pole position.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας στην πίστα του Σότσι είχαν επεισοδιακή εξέλιξη και ανατροπές στο τέλος, όταν η πίστα στέγνωσε αρκετά για να κάνουν οι οδηγοί την τελευταία τους προσπάθεια με σλικ ελαστικά. Σε αυτά τα τελευταία λεπτά, ο Λούις Χάμιλτον, που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε να έχει τον έλεγχο και φαινόταν ότι θα εξασφαλίσει την pole position, έκανε δύο ασυνήθιστα για την εμπειρία του λάθη.

Μπαίνοντας στο pit lane για να αλλάξει ελαστικά στο τέλος του Q3, δεν υπολόγισε σωστά την ταχύτητά του και χτύπησε τον τοίχο στο εξωτερικό της στροφής. Αυτό είχε αποτέλεσμα να σπάσει την εμπρός πτέρυγα στο μονοθέσιο της Mercedes. Όταν έφτασε στο σημείο που τον περίμεναν οι μηχανικοί του, εκείνοι του άλλαξαν τα ελαστικά. Πίσω του όμως είχε φτάσει ο Βάλτερι Μπότας. Για να μη χάσει αναίτια χρόνο και ο Φινλανδός, τράβηξαν μπροστά το μονοθέσιο του Χάμιλτον, άλλαξαν τα ελαστικά στον Μπότας και στη συνέχεια άλλαξαν και την πτέρυγα του Βρετανού, που επέστρεψε στην πίστα με μόνο δύο λεπτά να απομένουν.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να κάνει μόνο έναν γρήγορο γύρο, ο οποίος τελικά δεν ολοκληρώθηκε καν. Ο Χάμιλτον δεν μπόρεσε να φέρει σε κατάλληλη θερμοκρασία τα ελαστικά του και στο τέλος είχε πάλι έξοδο. Ακόμα και χωρίς αυτήν όμως δεν θα κατάφερνε να βελτιώσει την 4η θέση, αφού με τα ελαστικά εκτός θερμοκρασίας ο χρόνος του ήταν πολύ αργός.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων ο Χάμιλτον δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοσή του: «Φυσικά και είναι ντροπιαστικό. Είμαι απογοητευμένος από τον εαυτό μου, αλλά όλοι κάνουμε λάθη. Ζητώ συγγνώμη από όλη την ομάδα, γιατί αυτό δεν είναι κάτι που περιμένεις να κάνει ένας πρωταθλητής. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις τις επιτυχίες που έχω εγώ, κάθε τι εκτός από το τέλειο μοιάζει να είναι μεγάλο λάθος. Αλλά κι εγώ άνθρωπος είμαι. Αύριο θα επικεντρωθώ στον αγώνα και ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!