Το ντόμινο που θα ξεκινήσει όταν η Mercedes ανακοινώσει το δεύτερο οδηγό της

Κώστας Παστρίμας
Το ντόμινο που θα ξεκινήσει όταν η Mercedes ανακοινώσει το δεύτερο οδηγό της
Οι Ντε Βρις και Άλμπον φαίνονται κερδισμένοι και εξασφαλίζουν θέση, αλλάζει ομάδα ο Μπότας, εκτός F1 οι Ράικονεν και Τζιοβινάτσι.

Η ανακοίνωση της Mercedes για το ποιος από τους Τζορτζ Ράσελ ή Βάλτερι Μπότας θα είναι ο παρτενέρ του Λιούς Χάμιλτον το 2022 αναμένεται σύντομα, καθώς η ομάδα έχει ανακοινώσει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις της εδώ και καιρό. Όταν έρθει αυτή η ανακοίνωση, αναμένεται να ξεκινήσει ένα ντόμινο μετακινήσεων και αλλαγών στις αγωνιστικές θέσεις τουλάχιστον άλλων δύο ομάδων.

russell

Κατά γενική παραδοχή, αυτό που θα ανακοινώσει η Mercedes θα είναι η ένταξη του νεαρού και ελπιδοφόρου Τζορτζ Ράσελ στην ομάδα, στη θέση του Βάλτερι Μπότας. Ο Ράσελ ανήκει στην οικογένεια της Mercedes από την αρχή της καριέρας του και οι εμφανίσεις του φέτος με τη Williams τού έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη «μεγάλη» ομάδα.

Η «αποκατάσταση» του Μπότας

Ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της Mercedes, έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καρό ότι θα φροντίσει ο ίδιος να μη μείνει «ξεκρέμαστος» όποιος εκ των Μπότας ή Ράσελ δεν πάρει τη θέση στην ομάδα. Στην περίπτωσή μας αυτός είναι ο Βάλτερι Μπότας. Όπως; αναφέρουν πληροφορίες από διάφορες αξιόπιστες πηγές, ο Φινλανδός θα παραμείνει στη Formula 1 και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Alfa Romeo. Ο επικεφαλής της ομάδας, ο Φρεντ Βασέρ, έχει πολύ στενή προσωπική σχέση με τον Βολφ και η επιρροή του Αυστριακού βοήθησε να επιτευχθεί η συμφωνία.

bottas

Η Alfa Romeo αναμένεται να έχει δύο αγωνιστικές θέσεις διαθέσιμες στο τέλος της χρονιάς. Όπως όλα δείχνουν ο Κίμι Ράικονεν θα ολοκληρώσει φέτος τη 19ετή καριέρα του στη Formula 1. Αυτό είναι λίγο πολύ αναμενόμενο, ωστόσο η αναπάντεχη εξέλιξη είναι ότι ούτε ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι θα συνεχίσει του χρόνου. Ο Ιταλός, που παραμένει στην οικογένεια της Ferrari, θα ενταχθεί κατά πάσα πιθανότητα στο πρόγραμμα Hypercar της ιταλικής εταιρείας για το Λε Μαν, ενώ στο ενδιάμεσο θα είναι ο τρίτος και αναπληρωματικός οδηγός της Scuderia.

giovinazzi

Η ευκαιρία του Ντε Βρις

Η δεύτερη θέση στην Alfa Romeo φαίνεται ότι γράφει το όνομα του Νικ ντε Βρις. Ο 26χρονος Ολλανδός φέτος κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E με την ομάδα της Mercedes-EQ -η οποία ειρήσθω εν παρόδω ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το θεσμό των ηλεκτρικών μονοθεσίων- ενώ ήταν Πρωταθλητής Formula 2 το 2019. Και πάλι μέτρησε η γνωριμία του Βασέρ με τον Βολφ, για να βρει θέση στη Formula 1 άλλος ένας από τους οδηγούς που ανήκουν στην οικογένεια της Formula 1.

devries

Η επιστροφή του Άλμπον

Υπάρχει άλλη μία αγωνιστική θέση που πρέπει να καλυφθεί και αυτή φυσικά είναι εκείνη που μένει κενή στη Williams με τη μετακίνηση του Ράσελ. Η αρχική εντύπωση ήταν ότι εκεί θα πήγαινε ο Ντε Βρις, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν στη βρετανική ομάδα το Άλεξ Άλμπον. Ο νεαρός Ταϊλανδός έλπιζε να επιστρέψει στη Red Bull Racing, αλλά η ανανέωση του Πέρεζ έκλεισε αυτήν την πόρτα. Φαίνεται όμως ότι οι επαφές και οι καλές σχέσεις του Γιοστ Καπίτο με τη Red Bull βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί και αυτή η συμφωνία.

albon

Η καλή σχέση του Καπίτο με τη Red Bull χρονολογείται από την εποχή που ο Γερμανός ήταν επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Επίσης, ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της RBR, έχει δηλώσει ότι η αυστριακή εταιρεία προσπαθεί να εξασφαλίσει θέση για τον Άλμπον στη Formula 1.

Όλος αυτός ο μηχανισμός αναμένεται να μπει σε κίνηση όταν η Mercedes επιτέλους δημοσιοποιήσει ποιος θα είναι ο δεύτερος οδηγός της για το 2022. Οι επιμέρους συμφωνίες που αναφέρονται παραπάνω φαίνεται ότι είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, οπότε τα νέα θα αρχίσουν να έρχονται σταδιακά μετά την ανακοίνωση της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!