H Alpine εξυμνεί την άμυνα του Αλόνσο στον Χάμιλτον

H Alpine εξυμνεί την άμυνα του Αλόνσο στον Χάμιλτον
Ο Φερνάντο Αλόνσο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο GP Ουγγαρίας, η οποία βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τον Εστεμπάν Οκόν να φτάσει στην πρώτη νίκη της καριέρας του.

Ο Φερνάντο Αλόνσο θύμισε τον παλιό, καλό του εαυτό στη μάχη του με τον Λιούις Χάμιλτον στο δεύτερο μισό του αγώνα της Ουγγαρίας. Ο Ισπανός δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1, κράτησε για 11 γύρους πίσω του τον Βρετανό οδηγό της Mercedes, o οποίος είχε κατά 7 γύρους πιο φρέσκα ελαστικά. Η επιθετική άμυνα του Αλόνσο στις στροφές 1,2 και 4 ήταν καθοριστική, μιας και ο teammate του, Εστεμπάν Οκόν ήταν λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στην 1η θέση και κυνηγούσε τη νίκη. Αν ο Χάμιλτον προσπερνούσε γρήγορα τον Ισπανό, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει τον αγώνα καθώς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Alpine, Άλαν Περμέιν, μίλησε με θαυμασμό για την άμυνα του Αλόνσο. «Ο Φερνάντο έκανε εκπληκτική δουλειά, απλά εκπληκτική. Είναι πολύ χαρούμενος για εμάς, είναι χαρούμενος για τον Εστεμπάν, αλλά ξέρω πως είναι και εκνευρισμένος γιατί θέλει να κερδίσει. Η άμυνά του ήταν πολύ σημαντική. Νομίζω πως αν (ο Χάμιλτον) τον είχε περάσει αμέσως, όπως έκανε με τον Κάρλος, θα ήταν στη μάχη για τη νίκη. Αυτό που σχεδιάζαμε ήταν να δώσουμε DRS στον Φέτελ ώστε να αμυνθούμε όσο μπορούμε. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσαμε να αντέξουμε».

Μετά τον αγώνα, γνωστοποιήθηκε ο αποκλεισμός του Σεμπάστιαν Φέτελ από τα τελικά αποτελέσματα. Έτσι, ο Αλόνσο είναι πλέον στην 4η θέση, με την γαλλική ομάδα να συγκεντρώνει συνολικά 37 βαθμούς. Η Alpine πλέον ανέβηκε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, κερδίζοντας δύο θέσεις από τις AlphaTauri και Aston Martin.

Image credit: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!