Η Lancia και η σχέση της με τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό (vid)

Η Lancia και η σχέση της με τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό (vid)
H Lancia γιορτάζει τα 115 χρόνια ιστορίας της με μια σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, τα οποία δείχνουν το ένδοξο παρελθόν της ιταλικής μάρκας.

Η Lancia στη σειρά ντοκιμαντέρ που λανσάρει μιλά για τη σχέση της με τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, αναδεικνύοντας κομμάτια της πλούσιας ιστορίας της. Στο δεύτερο επεισόδιο ονόματι “Elegance on the move”, ο CEO της ιταλικής φίρμας, Λούκα Ναπολιτάνο, μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος Heritage των Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth, Ρομπέρτο Τζολίτο, συζητούν για την εξέλιξη του λογοτύπου της Lancia, αλλά και την προέλευση των ονομάτων των θρυλικών της μοντέλων.

Βουτιά στο παρελθόν

Το ταξίδι ξεκινά πίσω στο 1907 και την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου της Lancia. Εκείνη την εποχή, η Lancia ξεκινούσε την παραγωγή αυτοκινήτων με τον σχεδιασμό να επηρεάζεται από το κίνημα Art Nouveau.

Λίγα χρόνια αργότερα γίνεται αναφορά στην προσπάθεια του Βιτσέντσο Λάνσια για ένα ισχυρό λογότυπο. Έτσι ανέθεσε το έργο στον Κόμη Κάρλο Μπισκαρέτι ντι Ρούφια, ο οποίος παρουσίασε 5 διαφορετικά σχέδια εκ των οποίων ο Λάνσια επέλεξε εκείνο που του κέντρισε το ενδιαφέρον και εξέφραζε περισσότερο τη φιλοσοφία της μάρκας.

Τα επόμενα χρόνια, το λογότυπο της Lancia άλλαξε πολλές φορές, έως ότου πάρει την τελική του μορφή πίσω στο 2007 με χαρακτηριστικά που τονίζουν τις ρίζες της μάρκας.

Από το λογότυπο σε ονόματα που άφησαν ιστορία

Η εξέλιξη του λογοτύπου της Lancia είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία των ονομάτων των μοντέλων της, τα οποία εμπνεύστηκαν από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του αρχαίων πολιτισμών της Ελλάδας και της Ρώμης.

Το ντοκιμαντέρ κάνει αναφορά στο γεγονός πως το ελληνικό αλφάβητο αποτέλεσε έμπνευση για ονόματα μοντέλων όπως η Alpha, η Beta, η Gamma και η Delta, ενώ η Lancia έφτασε έως τη Lambda το 1922. Τις επόμενες δεκαετίες έγινε μια στροφή στην έμπνευση ονομάτων από την αρχαία Ρώμη, τόσο από το αλφάβητο, αλλά και από τις οδούς. Το ντοκιμαντέρ καταλήγει με την επιστροφή στο ελληνικό αλφάβητο από το 1970 μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!