Δεν υπάρχουν πλέον πίστες της Yamaha, της Honda της Ducati ή της Suzuki, λέει ο Κουαρταραρό

Δεν υπάρχουν πλέον πίστες της Yamaha, της Honda της Ducati ή της Suzuki, λέει ο Κουαρταραρό
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό πιστεύει πως δεν υπάρχει πλέον πίστα όπου μια συγκεκριμένη μοτοσικλέτα έχει πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό διανύει μια εξαιρετική σεζόν στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP έχοντας κατακτήσει 4 νίκες. Το πρωτάθλημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλοκαιρινή του διακοπή, με ομάδες και οδηγούς να φορτίζουν τις μπαταριές τους για το έντονο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η δράση επιστρέφει στις αρχές Αυγούστου με δύο αγώνες στην Αυστρία, μια πίστα η οποία ταιριάζει πολύ στα χαρακτηριστικά της Ducati τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα κατέκτησε 5 σερί νίκες από το 2016 έως το 2020.

Όμως ο Κουαρταραρό πιστεύει πως η Yamaha έχει επιλύσει τα προβλήματα των προηγούμενων ετών και θα είναι ξανά ανταγωνιστική στο Red Bull Ring. «Για να είμαι ειλικρινής, η Αυστρία ήταν καταστροφική πίστα για εμάς πέρυσι. Είχαμε πολλά προβλήματα με τα φρένα. Φέτος όμως έχουμε βελτιωθεί στα φρένα, όλα λειτουργούν καλύτερα. Πιστεύω πως η Αυστρία θα είναι καλή πίστα για εμάς. Θα πάμε καλά. Το 2019 είχαμε την υστέρηση σε τελική ταχύτητα όμως τερμάτισα στο βάθρο και οι Βινιάλες και Ρόσι ήταν πίσω μου. Δεν είναι η ευκολότερη πίστα για τη Yamaha, αλλά δεν θα είναι κακή».

Στη συνέχεια, o Κουαρταραρό αναφέρθηκε στην ανταγωνιστικότητα των μοτοσικλετών και τόνισε πως πλέον δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πίστες που βολεύουν μόνο έναν κατασκευαστή. «Έχω ξεχάσει τον όρο πως αυτή είναι πίστα της Ducati ή της Yamaha. Το Κατάρ και το Μουτζέλο υποτίθεται ήταν πίστα της Ducati, αλλά η Yamaha κέρδισε τους δύο αγώνες στο Κατάρ κι εγώ στο Μουτζέλο. Δεν υπάρχει πλέον αυτό το φαινόμενο. Όλοι οι κατασκευαστές είναι πολύ κοντά και μου αρέσει αυτό».

Ο Κουαρταραρό βρίσκεται 34 βαθμούς μπροστά από τον Ζοάν Ζαρκό στη βαθμολογία, με τον αναβάτη της Ducati να μην έχει κερδίσει ακόμα αγώνα φέτος.

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!