Ο Χάμιλτον ξόδεψε ώρες στον προσομοιωτή που μισεί

Ο Χάμιλτον ξόδεψε ώρες στον προσομοιωτή που μισεί
Ο Λιούις Χάμιλτον παρά το γεγονός πως δεν του αρέσει να οδηγεί στον προσομοιωτή, αποκάλυψε πως ήθελε να βοηθήσει την ομάδα να βελτιωθεί.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι γνωστός για την αντιπάθεια του προς τον προσομοιωτή στο εργοστάσιο της Mercedes. Ο ίδιος στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει ως «αγγαρεία» το να οδηγεί στον προσομοιωτή και κάνει σε αυτόν λιγότερο από 20 γύρους κάθε χρόνο.

Όμως φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η Red Bull αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Mercedes, έχοντας περάσει στην κορυφή από πλευράς απόδοσης. Παράλληλα προηγείται τόσο στη βαθμολογία οδηγών αλλά και κατασκευαστών.

Τώρα ο Χάμιλτον παραδέχθηκε πως θέλει να βοηθήσει την ομάδα να βελτιωθεί κάθε τρόπο και για δεύτερη φορά στον ίδιο μήνα επισκέφθηκε τον προσομοιωτή. Στη συνέντευξη Τύπου του GP Αυστρίας δήλωσε πως θέλει να αντλήσει όση περισσότερη απόδοση γίνεται. «Δεν μπορώ να πω πως απόλαυσα τη δουλειά στον προσομοιωτή. Ειδικά μετά τους τελευταίους αγώνες δοκίμασα να δω μήπως βρούμε κάτι καλύτερο. Ήθελα να δω αν μπορούσα να βρω έναν τρόπο να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ. Υπήρξαν μερικές θετικές εξελίξεις όχι όμως κάτι το δραματικό. Θα συνεχίσω να δουλεύω με τον Άντονι Ντέιβιντσον (πρώην οδηγός F1) και τα υπόλοιπα παιδιά στο εργοστάσιο. Το καλό είναι πως δοκιμάζουμε τα σωστά πράγματα. Συνολικά ήταν κάτι θετικό».

Στη συνέχεια εξήγησε το σκεπτικό του γύρω από τις δοκιμές που έκανε στο εργοστάσιο της Mercedes. «Προσπαθούσα να βρω με ποιο τρόπο θα γινόταν να διευρύνω την κατεύθυνση του set-up. Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά ώστε να προσπαθήσουν να βγάλουν επιπλέον απόδοση από το μονοθέσιο. Φυσικά υπάρχει το τώρα αλλά και οι μετέπειτα αγώνες. Θέλω να δω τι διαφορετικό μπορώ να κάνω αυτό το τριήμερο ώστε να βρω επιπλέον απόδοση. Αυτός είναι ο τομέας που εστιάζω όλη την ενέργειά μου».

O 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ετοιμάζεται για το GP Αυστρίας, έχοντας διαφορά 18 βαθμών από τον πρωτοπόρο Μαξ Φερστάπεν.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!