Επετειακό Nissan Juke Rally Tribute Concept (pics)

Επετειακό Nissan Juke Rally Tribute Concept (pics)
H Nissan γιορτάζει την 50η επέτειο από τη νίκη της στο Ράλι Ανατολικής Αφρικής με το Juke Rally Tribute Concept.

Θέλοντας να τιμήσει τη νίκη με το θρυλικό 240Z, η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα που δείχνουν πώς θα έμοιαζε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ράλι της μάρκας, βασιζόμενο στο Juke. H αποκάλυψη των εικόνων συμπίπτει με την έναρξη του Ράλι Safari στην Κένυα για το πρωτάθλημα του WRC.

Το 1971, το θρυλικό 240Z κατέκτησε τη νίκη στο Ράλι Safari της Ανατολικής Αφρικής, με οδηγό τον Έντγκαρ Χέρμαν και συνοδηγό τον Χάνς Σούλερ. Μάλιστα, η ιαπωνική φίρμα έκανε το 1-2 στο συγκεκριμένο αγώνα, κατακτώντας τη δεύτερη σερί νίκη της στο event. Το 240Z «φορούσε» έναν εξακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων, που απέδιδε 210 ίππους και με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Nissan Juke Rally

Το νικηφόρο αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε σε καλή κατάσταση το 2013 και είναι μέρος της συλλογής ιστορικών αυτοκινήτων της Nissan που στεγάζεται στη Zama, κοντά στο παγκόσμιο στρατηγείο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην περιφέρεια Kanagawa της Ιαπωνίας.

Nissan Juke Rally

Το Juke παραγωγής είναι το σημείο εκκίνησης του concept, καθώς η σχεδιαστική του φιλοσοφία αποτελεί ιδανική την ιδανική επιλογή για τη σύγχρονη έκδοση του 240Z. Με τους μεγάλους τροχούς να φιλοξενήσουν τα εκτός δρόμου ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά, η στάση του οχήματος είναι ακόμα πιο επιθετική. Επιπλέον τα πρόσθετα φώτα που είναι τοποθετημένα στο καπό και στην οροφή υπογραμμίζουν τον χαρακτήρα του Juke Rally Tribute Concept, ως ανταγωνιστικού off-roader.

Nissan Juke Rally

Το μαύρο καπό και οι μαύρες ζάντες του Juke Rally Tribute Concept αποτελούν φόρος τιμής στο 240Z του 1971, που αγωνίστηκε στο Ράλι της Ανατολικής Αφρικής. Παράλληλα τονίζει τη στρατηγική της εταιρείας, καθώς θα αποτελέσει ένα εξηλεκτρισμένο υβριδικό μοντέλο.

Nissan Juke Rally

Αυτό προσθέτει μεγαλύτερη απόδοση και παράλληλα επιπρόσθετη στιγμιαία ροπή για να βελτιώσει την επιδόσεις του αυτοκινήτου σε όλες τις συνθήκες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!