H Nissan θα αποκαλύψει το νέο Ζ στις 17 Αυγούστου

H Nissan θα αποκαλύψει το νέο Ζ στις 17 Αυγούστου
Η Nissan ανακοίνωσε πως η επίσημη αποκάλυψη του νέου Z θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο στη Νέα Υόρκη.

Η οικογένεια της σειράς Z μεγαλώνει, με τη Nissan να είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο. Πίσω στον Σεπτέμβριο του 2020, η ιαπωνική εταιρεία είχε παρουσιάσει το Z Proto, το οποίο φορούσε έναν twin-turbo V6 κινητήρα με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Η αποκάλυψη θα γίνει στις 17 Αυγούστου σε εκδήλωση της Nissan στη Νέα Υόρκη.

H συζήτηση γύρω από το όνομα του νέου μοντέλου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τη τελευταία περίοδο. Αρχικά, τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο πως το όνομα του μοντέλου θα είναι 400Ζ. Όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα του θα είναι Z, ενώ στην Ιαπωνία θα ονομάζεται Fairlady Z.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τις δοκιμές του μοντέλου, μαρτυρούν πως θα φέρει αρκετά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου. «Οι σχεδιαστές μας έκαναν άπειρες έρευνες και σχέδια στην εξέλιξη της κάθε γενιάς Z και την κάναμε επιτυχία. Αποφασίσαμε πως το Z Proto θα ταξιδέψει ανάμεσα στις δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου το μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, Αλφόνσο Αλμπάισα.

Εφόσον οι φήμες για απόδοση 400 ίππων επιβεβαιωθούν, σημαίνει πως το νέο Nissan Z θα αποδίδει 100 περισσότερους από τη νέα Toyota Supra.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!