Προς ακύρωση το GP Σιγκαπούρης

Προς ακύρωση το GP Σιγκαπούρης
Oπως όλα δείχνουν η Formula 1 δεν θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη για δεύτερη σερί χρονιά

Ο νυχτερινός αγώνας της F1 φαίνεται πως δεν θα διεξαχθεί στο 2021, για λόγους περιορισμού μετακινήσεων. Η πανδημία της Covid-19 χτυπάει για ακόμα μια φορά το σπορ, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το motorsport.com, οι τοπικές αρχές της Σιγκαπούρης αποφάσισαν πως η διεξαγωγή ενός τέτοιου event δεν θα είναι ασφαλής. Η χώρα έχει εφαρμόσει πολύ σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ οι μετακινήσεις εντός αυτής είναι περιορισμένες. Οι διοργανωτές ήθελαν τον αγώνα να διεξαχθεί με τη παρουσία κόσμου και κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

Εκπρόσωπος της F1 δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τους διοργανωτές, ώστε να έχουμε πολλές επιλογές προσαρμογής του προγράμματος εάν χρειαστούν».

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να είναι ακόμα μία μετά την ακύρωση των GP Κίνας, Καναδά και Τουρκίας έως τώρα. Πιθανοί αγώνες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τη Σιγκαπούρη είναι η Τουρκία και η Κίνα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε δεύτερο αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτίες. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος για αρκετές χώρες ακόμα που βρίσκονται αργά στο καλεντάρι της F1, με την εξέλιξη της πανδημίας να είναι προς το παρόν άγνωστη.

Ήδη έχουμε δει μετακινήσεις αγώνων και το σπορ θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες στο 2021. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που θα δούμε δεύτερο αγώνα στην Αυστρία για ακόμα μια χρονιά.

Οι αγώνες που απειλούνται και βρίσκονται στο δεύτερο μισό της σεζόν είναι της Βραζιλίας, Μεξικού και Αυστραλίας.

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!