Βασέρ: Alfa Romeo η πιο βελτιωμένη ομάδα

Βασέρ: Alfa Romeo η πιο βελτιωμένη ομάδα
Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Φρεντ Βασέρ, μιλάει για την απόδοση της ομάδας του στο 2021 έως τώρα.

Η Alfa Romeo έχει ξεκινήσει τη σεζόν του 2021 καλύτερα από αυτή του 2020. Η C41 έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες στο μέσον του grid, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει ακόμα. Οι Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζοβινάτσι έχουν δείξει θετικά δείγματα, με τον Ιταλό να προκρίνεται μάλιστα στο Q3 για το GP Μονακό.

Τώρα ο Βασέρ σε συνέντευξη του στο AMuS αναλύει την πρόοδο της ομάδας του έπειτα από τους πέντε πρώτους αγώνες. «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τους πρώτους αγώνες του 2021. Από πλευράς απόδοσης έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο. Καμία ομάδα δεν έχει βελτιωθεί όσο εμείς φέτος. Έχουμε την ίδια ταχύτητα με την Aston Martin και την Alpine. Είμαστε πάντα πολύ κοντά στους βαθμούς, αλλά δυστυχώς το έχουμε καταφέρει μία φορά. Αξίζαμε τους βαθμούς στο Μονακό. Πρέπει να κάνουμε τέλεια δουλειά από την Παρασκευή έως την Κυριακή ώστε να σκοράρουμε βαθμούς».

Alfa Romeo F1

Στη συνέχεια αναλύει τους τομείς βελτίωσης στο μονοθέσιο σε σχέση με τη περασμένη σεζόν: «Δεν έχουμε βελτιωθεί μόνο σε έναν τομέα. Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και στον κινητήρα, είναι εμφανές και στη Ferrari. Έχουμε εξελίξει αεροδυναμικά το μονοθέσιο κάνοντας καλή δουλειά με τους νέους κανονισμούς. Φέτος κατανοούμε και τα ελαστικά πολύ καλύτερα».

Πριν το Μονακό, η τύχη της Alfa Romeo δεν ήταν με το μέρος της. Στο GP Εμίλια-Ρομάνια στην Imola κατέκτησε βαθμούς με τον Κίμι Ράικονεν. Όμως ποινή για παραβίαση κανονισμού πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας τον έφερε εκτός 10άδας. Παράλληλα υπήρξαν κι άλλοι αγώνες που δεν ευνόησαν την ομάδα, με τον Βασέρ να αναλύει. Από που να ξεκινήσω. Στην Imola ο Αντόνιο είχε πρόβλημα με τις θερμοκρασίες των φρένων. Στο Portimao ο Κίμι άλλαζε κάποιες ρυθμίσεις και χτύπησε τον Αντόνιο. Στην Ισπανία ο Αντόνιο είχε κακό pit-stop και έχασε πολύ χρόνο. Είναι δύσκολο για εμάς όταν πρέπει να κάνεις τα πάντα άψογα για να πάρεις βαθμούς».

Alfa Romeo F1

Τέλος, αναφέρθηκε στη βελτίωση του Τζοβινάτσι και το γεγονός πως πλέον αποδίδει καλύτερα από τον Ράικονεν. Επιπλέον, δεν έκρυψε το γεγονός πως η Ferrari και η Alfa Romeo θα έχουν λόγο στην επιλογή οδηγών για το 2022. «Ο Αντόνιο έχει βελτιωθεί πολύ, ιδιαίτερα στις κατατακτήριες. Εάν κάνει και καλή εκκίνηση, τότε θα κάνει έναν καλό αγώνα. Υπάρχει ένα γκρουπ στις θέσεις 7 έως 17 που βρίσκεται στα δύο δέκατα μεταξύ τους. Εάν θέλεις να πάρεις βαθμούς, πρέπει να κάνεις τέλεια δουλειά και αυτό κάνει ο Αντόνιο». Και συνεχίζει: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το 2022. Θα μιλήσουμε με τη Ferrari και την Alfa Romeo. Θα εξετάσουμε πιθανές αλλαγές το Φθινόπωρο».

Έπειτα από πέντε αγώνες στο 2021, η Alfa Romeo βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς.

Image credit: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!