metallio
31/10/2022
ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ξιφασκία: Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες συνεχίζουν να σημειώνουν διακρίσεις

Πηνελόπη Γκιώνη

Η ελληνική ξιφασκία βρίσκει στον δρόμο της μέσα από τις πρωταθλήτριές της που φροντίζουν να δείχνουν τη δουλειά και την εξέλιξή τους συνεχώς.

Οι Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου έδειξαν πρώτες τον δρόμο και τώρα οι νεαρές Ελληνίδες ξιφομάχοι ακολουθούν πιστά αυτή την επιτυχημένη πορεία, προς την κορυφή και τα βάθρα των διεθνών διοργανώσεων. Και μέχρι στιγμής δεν είναι λίγα τα μετάλλια που έχουν φέρει από τα ταξίδια τους.

Τελευταία διάκριση αυτών; Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας Κ23, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

fencingk23

Οι πρωταθλήτριες του "ΑΟΦΙΨ Ίριδα" Μαρία Χαντζή, Νεφέλη Ροδοπούλου και Ειρήνη Καραμπίνη κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο και να δείξουν πως η ελληνική ξιφασκία έχει μέλλον, που μάλιστα ανήκει στις γυναίκες.

Όπως γράφει η ΕΟΞ, στην πρώτη αναμέτρηση οι Ελληνίδες επικράτησαν επί της μεικτής ομάδας Βρετανίας, Λετονίας και Βελγίου με 45-29 και έπειτα στον ημιτελικό νίκησαν την αυστριακή ομάδα από την πόλη Graz με 45-39. Στη συνέχεια πήραν θέση κόντρα στην 1η ομάδα της Ιταλίας στην πίστα του τελικού. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και ο χρόνος πρόλαβε τις αθλήτριες στο 39-39. Το avantage έτυχε στην ιταλική ομάδα αλλά η Ροδοπούλου με 10 δευτερόλεπτα να απομένουν πέτυχε το πολυπόθητο χτύπημα που έδωσε τη νίκη στην χώρα μας.

Η ελληνική ομάδα έδειξε έτοιμη για να διεκδικήσει την ομαδική διάκριση στα μεγάλα διεθνή ραντεβού της κατηγορίας.

Την επόμενη μέρα, η Νεφέλη Ροδοπούλου ανέβηκε ξανά στο βάθρο του ευρωπαϊκού κυπέλλου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό παιχνίδι αυτή τη φορά για να ολοκληρώσει ιδανικά αυτό το διήμερο επιτυχιών για τη χώρα μας.

Θυμίζουμε πως μεγάλη και συνεχή συγκομιδή μεταλλίων έχει κάνει και η 16χρονη Σταυρίνα Γαρυφάλλου, στο ξίφος ασκήσεων.

Μάλλον όλα αυτά είναι σημάδια που μας δείχνουν πως πρέπει να στρέψουμε λίγο την προσοχή μας προς την ελληνική ξιφασκία.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]