ggg

Παναγιώτα Κούζιλου

Info

Ημ. γέννησης

24 Μαΐου 2006

Άθλημα

Πυγμαχία

Προπονητής

Βαγγέλης Παπουτσάκης

Σύλλογος

Αθλητικός Σύλλογος Καστέλας

Στα 16 της, η Παναγιώτα Κούζιλου έφερε ήδη τις πρώτες της διακρίσεις στον χώρο της πυγμαχίας και ετοιμάζεται να εδραιωθεί σε αυτόν.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα η «Νότα», όπως τη φωνάζουν χαϊδευτικά, ξεκίνησε την πορεία της απευθείας από την πυγμαχία και την έκανε μέρος του εαυτού της πολύ γρήγορα. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια προπόνησης κατάφερε να κάνει το όνομά της γνωστό στον χώρο αφού αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των κορασίδων και έπειτα επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων στην Ιταλία. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Εκεί, αντιμετώπισε φαβορί και αντίπαλες των οποίων τα σωματικά προσόντα θα μπορούσαν να την τρομάξουν αλλά αυτό δε συνέβη και έτσι έφτασε στον τελικό. Τότε βρέθηκε αντιμέτωπη με την Τσέχα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Βικτόριε Τζίλκοβα, και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες αφού η Κουζίλου έχασε με σκορ 3-2. Παρ΄όλα αυτά, μία θέση στο βάθρο ήταν δική της.

«Μετά το τέλους κάθε αγώνα ένιωθα ικανοποίηση και μεγάλη χαρά που καταφέρναμε τον στόχο μας, ο προπονητής μου Βαγγέλης Παπουτσάκης και εγώ. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ και θέλαμε να έχουμε μια καλή παρουσία στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που έπαιρνα μέρος σε μια τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για τον τελικό είχα ανάμεικτα συναισθήματα, έπαιξα έναν δυναμικό αγώνα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου και προσδοκούσα η κρίση των κριτών να είναι η αναμενόμενη» δήλωσε μιλώντας για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα π/κ.

Η νεαρή πρωταθλήτρια, παράλληλα με την προπόνησή της, είναι μαθήτρια της δευτέρας λυκείου.

@Photo credits: @n_kouzilou (instagram)

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]