αρετιιιι

Αρετή Φιλιππίδου

Info

Ημ. γέννησης

13 Μαρτίου 2003

Άθλημα

Στίβος (δισκοβολία)

Προπονητής

Δάκης Φιλιππίδης

Σύλλογος

ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας

Η Αρετή-Δέσποινα Φιλιππίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Όλοι τη φωνάζουν Αρετή ενώ η ίδια στα social media γράφει «Just call me T».

O στίβος ήρθε με «φυσικότητα» στη ζωή της καθώς ο πατέρας της είναι προπονητής με μεγάλη εμπειρία, αρκετών ετών. Η ίδια έκανε κομμάτι του εαυτού της τη δισκοβολία και αγάπησε τον στίβο με αποτέλεσμα να προπονείται σκληρά και καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι ήρθε η βελτίωση και τα ρεκόρ και από το 2018 δεν έχει περάσει χρονιά που να μην έχει ξεπεράσει τον περσινό εαυτό της και να έχει δείξει βελτίωση. Το 2021 έκανε νέο ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, ρίχνοντας τον δίσκο στα 55.12μ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε στο εξ΄ αναβολής Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι και βγήκε τέταρτη, χάνοντας για λίγο το βάθρο.

Το καλοκαίρι που πέρασε, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι, κατάφερε να ρίξει μία βολή στα μέτρα της και με 54.48μ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Η 19χρονη αθλήτρια για ένα διάστημα έμεινε στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Κεντάκι, φοιτώντας και στο ομώνυμο πανεπιστήμιο κινησιολογία όμως αργότερα επέστρεψε.

Πλέον, η νεαρή ρίπτρια στοχεύει στις καλές επιδόσεις στο επίπεδο των γυναικών, κάτι όπως έχει δείξει είναι σε θέση να κάνει.

@Photo credits: Instagram (@filippidou_)

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]