coversavvavalentina

Βαλεντίνα Σάββα

Info

Ημερομηνία γέννησης

17 Μαίου 2005

Άθλημα

Στίβος (σφυροβολία)

Προπονητής

Γιώργος Αρέστης

Χώρα

Κύπρος

H 17χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια του στίβου και «σπέσιαλιστ» της σφυροβολίας έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει από όταν αγωνιζόταν ακόμη στην κατηγορία των παγκορασίδων, είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Κύπρου.

Η συνήθεια του να καταρρίπτει ρεκόρ έγινε γρήγορα η αγαπημένη της και έτσι μας συστήθηκε μέσα από αυτά. Τα Εθνικά ρεκόρ της Κύπρου την… έτρεμαν αφού τα διέλυε σε κάθε της αγώνα. Χωρίς να λέει πολλά λόγια, έγινε γνωστή ρίχνοντας τη σφύρα κάθε φορά και λίγο πιο μακριά.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανε τη σεζόν της ζωής της. Κατέκτησε χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 και έκανε και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικιακή της κατηγορία. Παράλληλα, με τη βολή της στα 72.03μ (με την 3κιλη σφύρα) μπήκε στην πρώτη δεκάδα με τις κορυφαίες αθλήτριες έως 18 ετών, όλων των εποχών (στο Νο8).

Η Βαλεντίνα δοκίμασε και τη σφύρα της μεγαλύτερης κατηγορίας, των νεανίδων, για να κάνει και εκεί Παγκύπριο ρεκόρ. Από την κατηγορία Κ16 μέχρι και την Κ20 είναι σε όλα τα ρεκόρ η υπογραφή της και πολύ σύντομα φαίνεται πως θα βάλει την υπογραφή της και στο ένα Παγκύπριο ρεκόρ που της ξεφεύγει για την ώρα, αυτό των γυναικών.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως η Σάββα ήταν υποψήφια από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου για κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της χρονιάς.

@Photo credits: European Athletics via Twitter

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]