Alexandra Eala

Αλεξάντρα Ιάλα

Info

Ημερομηνία γέννησης

23 Μαΐου 2005

Άθλημα

Τέννις

Χώρα

Φιλιππίνες

Προπονητής

Ντάνιελ Γκόμεζ

Ξεκίνησε να παίζει τέννις ενώ ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Η μητέρα της, Ρίζα, ήταν επαγγελματίας κολυμβήτρια και από εκείνη ήρθε η ώθηση προς τον αθλητισμό. Τένις παίζει και ο μικρός της αδερφός, αλλά όχι επαγγελματικά, ενώ αρκετές φορές παίζουν μαζί.

Οι πρώτες της εμφανίσεις στο διεθνές στερέωμα του τένις έγινε το 2016, όταν αγωνίστηκε στο WTA Future Stars στη Σινγκαπούρη. Όμως η αρχή στις διακρίσεις έγινε το 2020 που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σε Grand Slam, στο διπλό του junior Australian Open ενώ ακολούθησε και η νίκη στο διπλό του junior French Open 2021. Στους Αγώνες Νοτιανατολικής Ασίας (Βιετνάμ 2022) ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο. Και όλα αυτά, πριν ακόμη γίνει 18 ετών.

Έκανε τέτοιο «μπαμ» που ο θρυλικός τενίστας, Ράφα Ναδάλ, τη συνεχάρη προσωπικά. Άλλωστε, η Ιάλα προπονείται στην ακαδημία του (Rafa Nadal Academy) στη Μαγιόρκα από το 2013.

Το όνομά της έγινε πολύ γρήγορα γνωστό σε όλη την αθλητική κοινότητα αφού η ταλαντούχα τενίστρια εντυπωσίασε με τις ικανότητές της στο Junior US Open 2022, κατακτώντας τον τίτλο. Τον πρώτο από τους πολλούς που ονειρεύεται να κατακτήσει. Εκείνη τη στιγμή το όνομά της ακούστηκε σε ολόκληρη τη χώρα των Φιλιππίνων.

Κοντινός της στόχος; Να παίξει στο τουρνουά του Γουίμπλετον. Όνειρό της; Να βρεθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους Grand Slam μπορεί αλλά και Ολυμπιακά μετάλλια.

Για την ώρα περιγράφει τα όσα ζει ως... «σουρεάλ».

@Photo credits: Instagram @Alexandra Eala

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]