anna maria trifilli

Άννα-Μαρία Τριφύλλη

Info

Ημ. γέννησης

2 Νοεμβρίου 2006

Άθλημα

Πυγμαχία

Προπονητής

Παναγιώτης Πετρίδης

Σύλλογος

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Στα 16 της έχει καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας της, φορώντας το εθνόσημο ενώ έχει δείξει πως είναι το νέο μεγάλο όνομα της ελληνικής πυγμαχίας. Ο λόγος για την Άννα Μαρία Τριφύλλη που πρόσφατα προσέθεσε μία σημαντική διάκριση στο βιογραφικό της, με το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων της Ιταλίας.

Η νεαρή πρωταθλήτρια αγωνίζεται στην κατηγορία των 46 κιλών και από το 2014 προπονείται με τον Παναγιώτη Πετρίδη. Το ψευδώνυμό της είναι... The Gun.

«Για εμένα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και το πιο δυνατό συναίσθημα ήταν το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου που δεν συγκρίνεται με κανένα μετάλλιο» δηλώνει η Τριφύλλη μετά την επιτυχία της ενώ εξηγεί πως μεγαλύτερο όνειρό της είναι το ίδιο με κάθε αθλητή: «Στόχος είναι πάντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για κάθε αθλητή».

Το 2021 και το 2022 ήταν εξαιρετικές χρονιές για την ίδια αφού σάρωσε σε πρωταθλήματα στο εξωτερικό ενώ αναδείχθηκε πανελληνιονίκης δύο συνεχόμενες χρονιές, στην κατηγορία της. Ο απολογισμός της είναι δύο χρυσά το 2021 (XVI International Silesian women's boxing championships 2021 / FXTM 6 nations Boxing Cup 2021) και δύο χρυσά το 2022 (11th nations cup 2022 / Brasov Open championship 2022).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]