eva_xantava_aek
10/09/2025
ΒΟΛΕΙ

Χαντάβα «Δεν περίμενα να ζήσω κάτι τέτοιο, πίστευα ότι θα πεθάνω» (vid)

Χάος επικρατεί στο Νεπάλ τις τελευταίες ώρες, με την πόλη να τυλίγεται στις φλόγες εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την εξέγερση νεαρών ενάντια στην κυβέρνηση.

Εκεί βρίσκεται και η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια, Εύα Χαντάβα. Η ίδια δήλωσε πως φοβήθηκε από την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και προκειμένου να ξεφύγει, κρύφτηκε στο δάσος με τις συμπαίκτριες της.

Ωστόσο, η ΕΟΠΕ σε άμεση συνεργασία με τον Υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση κινήθηκαν άμεσα και εξασφάλισαν την ασφαλή επιστροφή της αθλήτριας του βόλεϊ στην χώρα μας και η 34χρονη ανέφερε μέσω story της στο Instagram, ότι είναι ασφαλής και περιμένει από τον στρατό που έχει αναλάβει την κατάσταση, να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο για να πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα.

Μάλιστα, μίλησε και στο Open News για την όλη αυτή περιπέτεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Εύας Χαντάβα

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να ζήσω κάτι τέτοιο. Εμείς ήμασταν με την ομάδα σε ξενοδοχείο και αυτό ανήκε σε μέλος της κυβέρνησης. Όπως είδατε έκαιγαν όλα όσα ανήκαν σε κυβερνητικούς. Ξαφνικά ενώ ήμουν στο δωμάτιό μου άκουσαν κάτι να σπάνε. Βγήκα στο μπαλκόνι με προσοχή γιατί φοβόμουν και είδα να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια ενώ από τον διάδρομο άκουγα να σπάνε φώτα και γλάστρες. Εγώ ήμουν στο δωμάτιο απροστάτευτη. Έριχναν γκαζάκια με φωτιές γύρω από ξενοδοχείο, σωθήκαμε γιατί το ξενοδοχείο ήταν σαν λαβύρινθος και είχε πολλές εξόδους και καταφέραμε να βγούμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος για 1,5 ώρα. Ο καπνός ήταν παντού. Δεν υπήρχε καμία ασφάλεια στο ξενοδοχείο, πηγαίναμε με το ένστικτό μας, τα λέω και μου έρχεται να κλάψω γιατί πίστευα ότι θα πέθαινα χθες».

«Όταν έφυγαν από το ξενοδοχείο αυτοί και έσβηναν οι φωτιές μας είπαν “έχετε 5 λεπτά για να πάρετε τα πράγματά σας”. Εγώ δεν είχα ούτε το διαβατήριό μου είχα μόνο το κινητό μου. Φόρεσα φόρμα και αθλητικά για να μπορώ να τρέξω, πήρα όσα πράγματα μπορούσα όσο πιο γρήγορα. Αυτό που με ένοιαζε ήταν να πάρω το κινητό μου. Πήραμε τα πράγματα μας και επιστρέψαμε στο δάσος, είχαμε μαζί τις βαλίτσες μας, αλλά τις παρατήσαμε εκεί για να πάμε πιο μέσα γιατί αυτοί επέστρεψαν. Η δεύτερη φορά ήταν, μάλιστα, πιο επικίνδυνη, αργά το βράδυ επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο γιατί ανέλαβε ο στρατός, ήρθε λεωφορείο και μας πήγε σε ξενοδοχείο που δεν ανήκει σε κυβερνητικό στέλεχος. Και είμαστε ασφαλείς. Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο στο Κατμαντού είναι κλειστό. Οδικώς είναι 6 ώρες να πάω εκεί και αυτό είναι επικίνδυνο. Προς το παρόν θα μείνω εδώ. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα πάω αεροπορικώς από τη Μποκάρα που είναι 25 λεπτά μέχρι το Κατμαντού και μετά από εκεί θα φύγω όποτε μπορέσω».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]